Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αλβανία προωθεί το Εθνικό Γραφείο Ερευνών

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αλβανία προωθεί το Εθνικό Γραφείο Ερευνών

"Το αλβανικό FBI"

Την προκήρυξη 32 κενών θέσεων κήρυξε το νεοσύστατο Εθνικό Γραφείο Ερευνών της Αλβανίας, το οποίο έχει ως στόχο του να ενδυναμώσει τον τομέα για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και την πάταξη της διαφθοράς.

Την όλη προσπάθεια ανέδειξε με έντονα ελκυστικό τρόπο η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αλβανία, παρομοιάζοντας τις θέσεις που προκηρύσσονται με εκείνες του FBI, ενώ με το ίδιο αμερικάνικο ύφος τονίζει πως οι άνδρες και οι γυναίκες που ζητούνται, θα πρέπει να είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τα υψηλά στάνταρτς που απαιτούνται, να διαθέτουν καλή φυσική κατάσταση και να αποτελούν πρότυπα ψυχικής ευκινησίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νέου οργανισμού, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εμπειρία στους τομείς που ορίζονται στον Νόμο αριθ. 95/2016 «Σχετικά με την οργάνωση και τη λειτουργία των θεσμών για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος», καθώς και σε τομείς που σχετίζονται με την αποστολή του Εθνικού Γραφείου Ερευνών. Επίσης οι ανακριτές του συγκεκριμένου Γραφείου θα έχουν την ευθύνη να διεξάγουν ποινικές έρευνες υπό την καθοδήγηση Ειδικών Εισαγγελέων, διαθέτοντας οι ίδιοι και την ιδιότητα του δικαστικού αστυνομικού.

Όσοι επιλέγουν κατά τη διαδικασία, θα ενταχθούν σε μια ειδική ομάδα που θα υποστηρίζει τους Ειδικούς Εισαγγελείς, οι οποίοι θα διώκουν και θα διερευνούν ποινικά αδικήματα στον τομέα της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, όπως επιτάσσουν οι νόμοι του αλβανικού συντάγματος.

Ακολουθεί η χαρακτηριστική ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ:

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου