Αεροδρόμιο Τιράνων: Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον 3 ελεγκτών και κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας

Αεροδρόμιο Τιράνων: Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον 3 ελεγκτών και κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας

Συνεχίζει να προβληματίζει η υπόθεση της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα» των Τιράνων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το Δικαστήριο των Τιράνων διέταξε ασφαλιστικά μέτρα για τους 3 ελεγκτές και όπως όλα δείχνουν η υπόθεση θα συνεχιστεί.

Χαρακτηριστική ήτανε επίσης η δήλωση του Αλβανού δικηγόρου Rezart Kthupi που ανέλαβε την υπόθεση, αποκαλώντας - ειρωνευόμενος την απόφαση - τους απεργούς «συνωμότες πραξικοπήματος», όπως τους αποκάλεσε και ο Αλβανός πρωθυπουργός Ράμα. Φάνηκε συγκλονισμένος από την απόφαση και επεσήμανε πως είναι περίεργο να κατηγορούνται άτομα τα οποία έχουν απολυθεί.

Το όλο θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις καθώς η Εισαγγελία των Τιράνων απέστειλε αίτημα προς το Δικαστήριο κατηγορώντας τους 3 ελεγκτές για κατάχρηση εξουσίας και αποκλεισμό των πτήσεων στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.Μέχρι στιγμής οι δύο ελεγκτές τελούν υπό κράτηση στις φυλακές των Τιράνων και ακόμη ένας σε κατ' οίκον περιορισμό.

Από πλευράς της η ελληνική κυβέρνηση προθυμοποιήθηκε να στείλει ελεγκτές ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση της Αλβανίας, όμως οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αρνήθηκαν κατηγορηματικά καθώς όπως ανέφεραν, η αυταρχικότητα και η όλη συμπεριφορά των αλβανικών αρχών προς τους Αλβανούς συναδέλφους τους, δε συνάδει με τα ευρωπαϊκά και τα δημοκρατικά πρότυπα συμπεριφοράς προς τους εργαζομένους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου