Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα, οι χώρες όπου οι Αλβανοί ζητούν άσυλο

Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα, οι χώρες όπου οι Αλβανοί ζητούν άσυλο

Από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Αύγουστο του 2020, περίπου 30.500 Αλβανοί υπέβαλαν αίτηση ασύλου σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat.

Οι περισσότεροι από τους αιτούνται είναι νέοι και ανήλικοι.

Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι 23,8 χιλιάδες άτομα, ή το 78% των συνολικών αιτήσεων για αυτήν την περίοδο ήταν έως 34 ετών.

15,3 χιλιάδες άτομα ήταν στην ηλικιακή ομάδα των 18-34 ετών.

Πολύ υψηλή είναι η μετανάστευση των ανηλίκων.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου 2019-Αυγούστου 2020, υπήρχαν 6.895 αιτήσεις ασύλου από ανηλίκους κάτω των 17 ετών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 29% των αιτήσεων κάτω των 34 ετών ή το 23% του συνόλου.

Λεπτομερή στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι η Γαλλία είναι ο προτιμώμενος προορισμός για ανηλίκους κάτω των 14 ετών, με 3.460 αιτήσεις για την εν λόγω περίοδο ή το 50% όλων των αιτήσεων από ανηλίκους.

Η Γαλλία είναι γνωστή ως κράτος πρόνοιας, ειδικά για ανηλίκους, στοιχείο το οποίο ενθαρρύνει τους γονείς να διακινδυνεύσουν να αφήσουν τα παιδιά τους σε καταλύματα με την ελπίδα ότι θα τους εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Όπως σημειώνεται δεύτερη προτίμηση είναι η Γερμανία και τρίτη η Ελλάδα.

Η Γερμανία, η οποία πριν από λίγα χρόνια ήταν ο προτιμώμενος προορισμός για τους Αλβανούς αιτούντες άσυλο, βρίσκεται τώρα στην τέταρτη θέση, λόγω των λιγότερο κοινωνικών πολιτικών και των αναγκαστικών επαναπατρισμών, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου