Δερβιτσάνη: Συνεχόμενη αναρχία και άσκηση ψυχολογικής βίας σε οικογένεια ΑμΕΑ

Δερβιτσάνη: Συνεχόμενη αναρχία και άσκηση ψυχολογικής βίας σε οικογένεια ΑμΕΑ

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην περιοχή του Νομού Αργυροκάστρου, άτομα πιθανώς υποκινούμενα από ανθρώπους οι οποίοι όπως όλα δείχνουν, συνεργάζονται εδώ και πολλά χρόνια με κύκλωμα πλαστών τίτλων ιδιοκτησίας, προσπαθούν με αθέμιτα μέσα, να προκαλέσουν έντονα προβλήματα και σύγχυση σε μια "ειδική" οικογένεια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, στη Δερβιτσάνη του Δήμου Δρόπολης, μεμονωμένα άτομα της τοπικής αστυνομίας, από κοινού με φυσικό πρόσωπο, χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν επανειλημμένα πλαστά έγγραφα - τίτλους ιδιοκτησίας, συνεχίζοντας να ασκούν συστηματική ψυχολογική βία σε οικογένεια ατόμου με ειδικές ανάγκες, με ποικίλους τρόπους.

Οι τοπικές αρχές παραβλέποντας τις επίσημες κρατικές διατάξεις, όχι μόνον δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις που απορρέουν απ' αυτές, οι οποίες δικαιώνουν και εγγράφως το όλο θέμα, αλλά αντιθέτως συνεχίζουν να εθελοτυφλούν, επιτρέποντας έτσι την επιδείνωση της ψυχοσωματική υγείας μιας αυτιστικής 25χρονης κοπέλας, της προστάτιδας μητέρας της, αλλά και των λοιπών μελών της οικογενείας. Ακόμη και έπειτα από γνωμοδότηση ειδικού νευρολόγου, η οποιά αναφέρει πως η ψυχολογική βία στους οικείους της επιδεινώνει βάναυσα την υγεία της, οι τοπικές αρχές δεν συμμορφώνονται με τις κρατικές και ιατρικές συστάσεις κι έτσι η όλη υπόθεση έχει οδηγηθεί σε τέλμα.

Επιπλέον το όλο θέμα περιπλέκεται συνεχώς, χωρίς να εφαρμόζεται ουδεμία απόφαση. Ένα καλά "στημένο γαϊτανάκι" φέρει προ των ευθυνών όλους εκείνους, που επιμένουν ως άλλοι βασανιστές, να προκαλούν σύγχυση και ταλαιπωρία σε όσους επιλέγουν.

Επί του όλου θέματος έχουν ενημερωθεί και είναι εν γνώσει των όσων συμβαίνουν, όχι μόνο η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και οργανισμοί προστασίας ατόμων με ειδικές ανάγκες της Αλβανίας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενώ όπως συνεπάγεται απ' τα νυν δεδομένα, η σκληρή απάθεια των τοπικών φορέων, τους καθιστά συνένοχους μιας καλά οργανωμένης αναρχίας, ενώ παράλληλα στιγματίζονται και άξιοι υπάλληλοι.

Όλα δείχνουν πως ο τόπος παραμένει ανήμπορος να σεβαστεί επί του πρακτέου τα άτομα με ειδικές ανάγκες και να επιβάλλει την τάξη με απώτερο σκοπό την ομαλή διαβίωση όλων των κατοίκων της περιοχής.

Η συνολική απάθεια, προβάλλει έντονα τον κίνδυνο με τον οποίο δεν επιθυμεί να έρθει αντιμέτωπη η τοπική κοινωνία. Παρά τα όσα συμβαίνουν εδώ και έξι συναπτά έτη, η ανωριμότητα των αρχόντων, φαίνεται πως γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη για όλους. Ιδιαιτέρως δε για τους ευυπόληπτους πολίτες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου