6 συλλήψεις στην Κακαβιά για πλαστά έντυπα PLF

6 συλλήψεις στην Κακαβιά για πλαστά έντυπα PLF

Σε έξι συλλήψεις προχώρησαν το τελευταίο 48ωρο στο συνοριακό σημείο διέλευσης Κακαβιάς Ιωαννίνων, στα ελληνο-αλβανικά σύνορα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και του τοπικού Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τέσσερις αλλοδαπούς και δύο Έλληνες. Όπως προέκυψε στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούνται σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, από 1η Ιουλίου, για την υποχρέωση όλων όσων εισέρχονται στη χώρα να έχουν συμπληρώσει το προβλεπόμενο λόγω κορωνοϊού έντυπο εντοπισμού εισερχομένων (PLF), προχθές το απόγευμα, δύο αλλοδαποί κι ένας Έλληνας επιχείρησαν να εισέλθουν στη χώρα κατέχοντας και επιδεικνύοντας παραποιημένα τα εν λόγω έγγραφα.

Χθες μετά τα μεσάνυχτα, άλλος Έλληνας, αφού προμήθευσε έναντι χρηματικής αμοιβής δύο αλλοδαπούς με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (PLF), επιχείρησε να τους μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας με το αυτοκίνητό του, ενώ κατά τη διάρκεια του ελέγχου προσπάθησε να διαφύγει, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το όχημά του.

Τα πλαστά αυτά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, με δικογραφία σε βάρος τους κατά περίπτωση για πλαστογραφία και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου