Νέα μέτρα για την είσοδο προσώπων από την Αλβανία στην Ελλάδα - Κλείνει το Μαυρομάτι

Νέα μέτρα για την είσοδο προσώπων από την Αλβανία στην Ελλάδα - Κλείνει το Μαυρομάτι

Σύμφωνα με την Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ.46164, (ΦΕΚ Β' 3009/20.07.2020), από σήμερα και μέχρι τις 4/8/2020, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου προσώπων από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται:
α) Έλληνες πολίτες, κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κυρία κατοικία τους στην Ελλάδα,
β) η διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων,
γ) η είσοδος προσώπων για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές μετακινήσεις που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα,
δ) ειδικώς στην περίπτωση των χερσαίων συνδέσεων, οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητος Ομογενούς.

Η είσοδος στην ελληνική Επικράτεια και η έξοδος από αυτήν, για τις παραπάνω περιπτώσεις, επιτρέπεται ΜΟΝΟ μέσω των συνοριακών σημείων ελέγχου Κακαβιάς και Κρυσταλλοπηγής.

Πρόσωπα που εισέρχονται στην ελληνική Επικράτεια για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές μετακινήσεις και στη συνέχεια εξέρχονται αυτής, δεν μπορούν να επανεισέλθουν στην ελληνική Επικράτεια μέχρι τις 4/8/2020.
Όσοι εισέρχονται στην ελληνική Επικράτεια, βάσει των περιπτώσεων α) και δ) και επιθυμούν να επανεισέλθουν σε αυτή μέχρι τις 4/8/2020, υποχρεούνται να προβούν προ της εξόδου σε σχετική αναγγελία, συμπληρώνοντας ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση μέσω της διαδικτυακής πύλης www.gov.gr.

Όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα μέσω χερσαίων συνδέσεων, υπαγόμενοι στις παραπάνω περιπτώσεις, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, υποχρεούνται να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στη διαδικτυακή πύλη https://travel.gov.gr με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα, πριν από την άφιξή τους στη Χώρα και να επιδεικνύουν στο συνοριακό σημείο ελέγχου την απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον ταξιδιώτη από το σύστημα.

Όσοι έχουν δικαίωμα εισόδου στην ελληνική επικράτεια είναι πιθανό να υποβληθούν σε κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο και σε αντίστοιχα περιοριστικά μέτρα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου