Μήνυμα Αλληλεγγύης προς τον Αλβανικό λαό από την Ελλάδα (Βίντεο)

 Μήνυμα Αλληλεγγύης προς τον Αλβανικό Λαό από την Ελλάδα (Βίντεο)  Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Με μεταγωγικό αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέφθασε σήμερα στο αεροδρόμιο των Τιράνων η ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρει η Ελληνική Δημοκρατία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τους πρόσφατους σεισμούς και πλημμύρες που έπληξαν την Αλβανία.

Η συνολική βοήθεια φθάνει σε βάρος τους εννέα τόνους και περιέχει γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος, τρόφιμα, φάρμακα, πτυσσόμενα κρεβάτια, κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Την ανθρωπιστική βοήθεια συνόδευσε στα Τίρανα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς και παρέλαβε εκ μέρους του Αλβανικού Υπουργείου Άμυνας, ο Γενικός Διευθυντής κ. Paulin Luli.

Ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, της Ελληνικής Πολιτείας και του Ελληνικού Λαού, βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο διεθνές αεροδρόμιο των Τιράνων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για να παραδώσουμε το υλικό της ανθρωπιστικής βοήθειας στη φίλη και γείτονα Αλβανία. Υλικό, το οποίο συλλέχθηκε μέσα από την συντονισμένη προσπάθεια του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και των στελεχών του Ελληνικού Στρατού, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ. Είμαστε εδώ για να δώσουμε μήνυμα φιλίας στη γείτονα Αλβανία, στον Αλβανικό Λαό, μήνυμα αλληλεγγύης, αλληλοσεβασμού και κατανόησης».


Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου