Μητσοτάκης: Η Αλβανία οφείλει να σεβαστεί έμπρακτα τα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας (Βίντεο)

 Μητσοτάκης: Η Αλβανία οφείλει να σεβαστεί έμπρακτα τα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας (Βίντεο)  Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο πρόεδρος της ΝΔ, κ.Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για τα εθνικά θέματα και τις σχέσεις με την Άγκυρα είπε πως Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να ζήσουν μαζί σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας συνεννόησης, σεβασμού του διεθνούς δικαίου και καλής γειτονίας. «Έχουμε καλούς συμμάχους και με σύμμαχο το διεθνές δίκαιο θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκία με καλή διάθεση και αυτοποεποίθηση. Θα επιχειρήσουμε μια προσέγγιση συνεννόησης με την Τουρκία σε ένα πλαίσιο που είναι αδιαπραγμάτευτο.

Η Ελλάδα πρέπει να εκπέμπει έμπρακτα την αυτοπεποίθηση που της αναλογεί. Αφορά και ευρύτερα το ρόλο μας στην περιοχή», τόνισε και συνέχισε, «η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας δεν θα έχει κανένα μέλλον αν η Αλβανία δεν σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας» ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη άμβλυνσης των αρνητικών επιπτώσεων που απορρέουν από την υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών.


Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου