Πολιτική κρίση στην Αλβανία: Τι σημαίνει για την Ελληνική Μειονότητα η κόντρα Ράμα-Μέτα

 Πολιτική κρίση στην Αλβανία: Τι σημαίνει για την Ελληνική Μειονότητα η κόντρα Ράμα-Μέτα

Η κατάσταση στην Αλβανία αναμένεται να αργήσει να εξομαλυνθεί, καθώς η καθαίρεση του Ιλίρ Μέτα θα πρέπει να επικυρωθεί το Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο, όμως, έχει σταματήσει να συνεδριάζει εδώ και δύο χρόνια καθώς τα οκτώ από τα εννέα μέλη του ελέγχονται για χρηματισμό.

Μιλώντας στον Λάμπρο Ζαχαρή για το Sputnik, ο πρόεδρος της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια» Φρέντυ Μπελέρης εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τους Έλληνες της Αλβανίας. «Ο Ράμα είχε υποσχεθεί νομοθετικές πρωτοβουλίες και ρυθμίσεις που θα επέτρεπαν στα μέλη της ελληνικής μειονότητας να διευθετήσουν το περιουσιακό, κάτι το οποίο με την τρέχουσα συγκυρία έχει σταματήσει. Έχει παγώσει και η ολοκλήρωση της νομοθεσίας για την προστασία των μειονοτήτων», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Απριλίου ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε αυστηρό μήνυμα στα Τίρανα με αφορμή την αυθαίρετη κρατικοποίηση γαιών που ανήκουν σε Έλληνες της Χειμάρρας. «Το χειρότερο είναι ότι μέσα σε αυτήν την κατάσταση δεν μπορούμε να εκλέξουμε τους νόμιμους αντιπροσώπους μας μέσα σε δίκαιες εκλογές. Σταματούν με αυτόν τον τρόπο οι διεκδικήσεις των υποθέσεών μας. Εμποδίζονται οι Έλληνες υποψήφιοι που θα προωθούσαν τις ιδιαίτερες ανάγκες μας στους μειονοτικούς δήμους της χώρας, όπως της Χειμάρρας, της Δερόπολης κλπ.», προσθέτει ο Φρέντυ Μπελέρης.

Ο πρόεδρος της «Ομόνοιας» εξήγησε στο Sputnik ότι αν επικρατήσει η αντίληψη του Έντι Ράμα τότε οι τοπικές εκλογές της 30ής Ιουνίου «θα γίνουν με μονοκομματικούς υποψήφιους που θα προέρχονται από το δικό του κόμμα. Αν από την άλλη υπερισχύσει η αντίληψη του Μέτα περί συναίνεσης, τότε ενδέχεται η αντιπολίτευση να συμμετέχει στις εκλογές, όπως φυσικά και οι Έλληνες, και να περάσουμε σε μια καλύτερη φάση ομαλοποίησης».

Πηγή: pontosnews.gr

Αλβανία: Πολίτες υποδέχτηκαν με πέτρες τον Έντι Ρά...
Έκαψαν τουριστικό λεωφορείο που ανήκει σε εταιρεία...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη