Η Αλβανική εκλογική επιτροπή μπλοκάρει την υποψηφιότητα Μπελέρη στην Χιμάρα - Αντίδραση Ελληνικού ΥΠΕΞ

Η Αλβανική εκλογική επιτροπή μπλοκάρει την υποψηφιότητα Μπελέρη στην Χιμάρα - Αντίδραση Ελληνικού ΥΠΕΞ

Πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε απ' την αλβανική εκλογική επιτροπή (KQZ) πως η υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη στην Χιμάρα δεν επικυρώνεται εξαιτίας δικαστικής απόφασης εις βάρος του από το Αλβανικό κράτος το 2003. Το 2003 ήταν οι δημοτικές εκλογές όπου όσοι σήκωσαν ανάστημα να προστατεύσουν το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του Βασίλη Μπολάνου και βρέθηκαν απέναντι σε αυτούς που προσπάθησαν να νοθεύσουν τα αποτελέσματα, ως αντίποινα καταδικάστηκαν ερήμην τους από την Αλβανία σε 3 χρόνια φυλάκισης. Ανάμεσα σε αυτούς τους 5 Χιμαραίους ήταν και ο Μπελέρης.

Για την εξέλιξη αυτή τοποθετήθηκε και πριν από λίγα λεπτά το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας, που απαρτίζεται από εκπροσώπους των αλβανικών κομμάτων, να απορρίψει την υποψηφιότητα του Προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας κ. Μπέλερη για το αξίωμα του δημάρχου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η απόφαση αυτή δεν έχει νομικό έρεισμα. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε τους εκπροσώπους της μειονότητας.

Υπουργείο Εξωτερικών

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικηγόρους που ασχολούνται με την υπόθεση, η απόφαση αυτή της αλβανικής εκλογικής επιτροπής είναι αβάσιμη και παράνομη, και αυτό θα αποδειχθεί εύκολα δικαστικά.

Στην ουσία πρόκειται για μια απέλπιδα προσπάθεια του αλβανικού παρακράτους να βγάλει από την μέση τον Μπελέρη, βλέποντας πως οι πιθανότητες το κυβερνών κόμμα του Έντι Ράμα να κερδίσει την Χιμάρα είναι μηδαμινές.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου