Τίρανα: Αποκαλύφθηκε δίκτυο πλαστογραφίας σε διαχείριση νοσοκομειακών απορριμμάτων

Τίρανα: Αποκαλύφθηκε δίκτυο πλαστογραφίας σε διαχείριση νοσοκομειακών απορριμμάτων

Η Εισαγγελία Τιράνων συνέλαβε τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Ανακύκλωσης V.A.L.E., κατηγορώντας τον για πλαστογραφία. Σύμφωνα με την έρευνα, ο Μίρι συμμετείχε σε πάνω από 200 διαγωνιστικές διαδικασίες για τη διαχείριση νοσοκομειακών απορριμμάτων από το 2016 και μετά, προσκομίζοντας πλαστά έγγραφα.

Ο ιδιοκτήτης ισχυριζόταν ότι η εταιρεία του διέθετε την ικανότητα να συλλέγει και να επεξεργάζεται νοσοκομειακά απόβλητα, καθιστώντας τα αβλαβή. Ωστόσο, η έρευνα αποκάλυψε ότι η V.A.L.E. δεν διέθετε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να το πράξει.

Από το 2015, ο ιδιοκτήτης, σε συνεργασία με τον Ε.Sh., φέρεται να συνέτασσε πλαστά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων αιτημάτων προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας και περιοδικών αναφορών αυτοελέγχου. Στα έγγραφα αυτά, η V.A.L.E. δήλωνε ότι λειτουργούσε μια συσκευή τύπου Econos Tsc 150, η οποία εγκαταστάθηκε στην πραγματικότητα μετά τον Ιανουάριο του 2024.

Παρά τις παρατυπίες, η V.A.L.E. ελέγχθηκε από κρατικούς υπαλλήλους, οι οποίοι φέρεται να απέκρυψαν την έλλειψη της συσκευής Econos Tsc 150. Επιπλέον, κρατικοί επιθεωρητές φέρεται να παραβλέψαν σημεία εκκένωσης αέρα και εδάφους της συσκευής Mangazini, καθώς και την ύπαρξη μόνο ενός αποτεφρωτήρα αντί για την πλήρη δραστηριότητα επεξεργασίας απορριμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συσκευή Econos TSC 150, που εξετάστηκε από την αστυνομία, εισήχθη το 2024 από άλλη εταιρεία, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του Μίρι για εγκατάσταση το 2016.

Συνεχίζονται οι έρευνες για να διευκρινιστούν οι ενέργειες και οι παραλείψεις φορέων του Δημοσίου, καθώς και πιθανών συνεργατών και λογιστών. Η εισαγγελία έχει εκδώσει εντάλματα εμφάνισης για 10 επιθεωρητές περιβάλλοντος στη Λέζα, οι οποίοι φέρονται να συγκάλυψαν τις παραβάσεις της V.A.L.E.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου