Αλβανία: Διαδηλωτές καίνε λάστιχα και συγκρούονται με την αστυνομία σε διαμαρτυρία στη Βουλή (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Αλβανία: Διαδηλωτές καίνε λάστιχα και συγκρούονται με την αστυνομία σε διαμαρτυρία στη Βουλή (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση επικράτησε σήμερα μπροστά από τη Βουλή της Αλβανίας, με την αντιπολίτευση να διαμαρτύρεται για το δημοσίευμα της ιταλικής τηλεόρασης Rai3.

Η διαμαρτυρία άρχισε στις 10:00 π.μ., ταυτόχρονα με την έναρξη της Ολομέλειας, και γρήγορα κλιμακώθηκε σε βίαιες συγκρούσεις.

Πριν την έναρξη της διαμαρτυρίας, διαδηλωτές συγκέντρωσαν λάστιχα τα οποία στη συνέχεια έκαψαν, δημιουργώντας μαύρο καπνό.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που λάστιχα καίγονται σε διαδηλώσεις, καθώς και σε προηγούμενη διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης μπροστά στον Δήμο Τιράνων είχαν σημειωθεί αντίστοιχα περιστατικά.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον φράχτη της αστυνομίας μπροστά από τη Βουλή.

Η αστυνομία ανταποκρίθηκε με χρήση δακρυγόνων, πυροδοτώντας έντονες συγκρούσεις.

Παράλληλα, η Βουλή προχώρησε στην ψήφιση πρότασης για τη σύσταση επιτροπής, η οποία θεωρείται ότι θα ασκήσει πίεση στα όργανα της δικαιοσύνης.

Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε με τους διαδηλωτές να καίνε λάστιχα και να συγκρούονται με την αστυνομία, ενώ η συνέλευση τέθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media καταγράφουν τις στιγμές που τα λάστιχα καίγονται και οι οπαδοί της αντιπολίτευσης έρχονται σε σύγκρουση με την αστυνομία.

Η ένταση παραμένει υψηλή, ενώ η κατάσταση στην περιοχή γύρω από τη Βουλή παρακολουθείται στενά από τις αρχές.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου