Ιταλικός ιδιωτικός φορέας θα αναλάβει τη διανομή των δημοσιονομικών χαρτοσήμων στην Αλβανία

Ιταλικός ιδιωτικός φορέας θα αναλάβει τη διανομή των δημοσιονομικών χαρτοσήμων στην Αλβανία

Από την 1η Ιανουαρίου 2025, η παραγωγή και διανομή των δημοσιονομικών χαρτοσήμων στην Αλβανία θα ανατεθεί σε εξουσιοδοτημένο φορέα από το Υπουργικό Συμβούλιο, σηματοδοτώντας το τέλος του κρατικού μονοπωλίου.

Εμπνευσμένο από το ιταλικό μοντέλο, το Υπουργείο Οικονομικών, η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και το Τυπογραφείο Αξιών πραγματοποίησαν επίσκεψη μελέτης στο Πολυγραφικό Ινστιτούτο «Zecca dello Stato» στη Ρώμη.

Το Zecca dello Stato, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομικών της Ιταλίας, αποτελεί ηγέτη στην ψηφιακή καινοτομία, σχεδιάζοντας και παράγοντας τίτλους για το ιταλικό κράτος.

Η συνεργασία μεταξύ των τελωνειακών αρχών Αλβανίας, Ιταλίας και της Guardia di Finanza, επισφραγίστηκε με Μνημόνιο Συνεργασίας στα Τίρανα τον Απρίλιο, θέτοντας τις βάσεις για την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών.

Η τρέχουσα σύμβαση παραχώρησης, που αφορά το σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση, την παραγωγή και τη διαχείριση συστήματος εκπομπής, διανομής, εύρεσης και παρακολούθησης φορολογικών χαρτοσήμων και σφραγίδων ελέγχου φαρμάκων, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2024.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, από την 1η Ιανουαρίου 2025, η παραγωγή και διάθεση των δημοσιονομικών χαρτοσήμων θα ανατεθεί σε εξουσιοδοτημένο φορέα από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Λόγω της κρισιμότητας των στοιχείων ασφαλείας των δημοσιονομικών χαρτοσήμων, η αρμοδιότητα για τον καθορισμό τους θα υπόκειται στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η διαδικασία παραγγελίας των δημοσιονομικών χαρτοσήμων παραμένει η ίδια, ωστόσο, οι πληρωμές για την αγορά και την αποστολή τους θα διεκπεραιώνονται μέσω του εξουσιοδοτημένου φορέα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου