Πλοίο 150.000 ευρώ θα σταλεί στα κέντρα μεταναστών στην Αλβανία - Σπατάλη δημοσίου χρήματος καταγγέλει η ιταλική αντιπολίτευση

Πλοίο 150.000 ευρώ θα σταλεί στα κέντρα μεταναστών στην Αλβανία - Σπατάλη δημοσίου χρήματος καταγγέλει η ιταλική αντιπολίτευση

Η συμφωνία μεταξύ Ιταλίας και Αλβανίας για τη διαχείριση της μετανάστευσης στην Ευρώπη έχει πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις, με επίκεντρο το υπέρογκο κόστος της ενοικίασης ενός πλοίου για τη μεταφορά μεταναστών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιταλικών ΜΜΕ, η ενοικίαση του πλοίου εκτιμάται ότι θα κοστίζει 150.000 ευρώ την ημέρα, φέρνοντας το συνολικό κόστος για την Ιταλία σε εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό το αστρονομικό ποσό έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις από την ιταλική αντιπολίτευση, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση Μελόνι για "εκλογική μπλόφα" και σπατάλη δημοσίου χρήματος.

Πολλοί αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της χρήσης ενός τόσο ακριβού πλοίου, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με την ωφέλιμη αξιοποίησή του και την αναλογία κόστους-οφέλους.

Επιπλέον, η είδηση του πλοίου έχει φέρει στο προσκήνιο ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο πλοίο.

Υπάρχουν φόβοι για συνωστισμό, έλλειψη βασικών ανέσεων και υποδομών, αλλά και για πιθανές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παρά τις αντιδράσεις, η ιταλική κυβέρνηση υπερασπίζεται την επιλογή της, υποστηρίζοντας ότι το πλοίο αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για την υλοποίηση της συμφωνίας με την Αλβανία.

Η κυβέρνηση Μελόνι τονίζει ότι το πλοίο θα προσφέρει ασφαλή και άνετη μεταφορά στους μετανάστες, ενώ παράλληλα θα διευκολύνει την ταυτοποίηση και τον έλεγχο τους.

...

Τους καταυλισμούς μεταναστών στην Αλβανία θα επισκεφθεί η Μελόνι αύριο

Την Αλβανία αναμένεται να επισκεφθεί αύριο η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι. Την είδηση για την επίσκεψή της επιβεβαίωσε η ιταλική κυβέρνηση πριν από λίγες ημέρες. Κατά την επίσκεψή της στη...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου