Αεροδρόμιο Τιράνων: 9 άτομα κατηγορούνται για διευκόλυνση παράνομων μεταναστεύσεων

Αεροδρόμιο Τιράνων: 9 άτομα κατηγορούνται για διευκόλυνση παράνομων μεταναστεύσεων

Η Εισαγγελία Τιράνων έθεσε υπό κατηγορία 9 άτομα, ανάμεσά τους βοηθούς ειδικούς και έναν ελεγκτή στο αεροδρόμιο των Τιράνων, για δωροδοκία και διευκόλυνση παράνομων μεταναστεύσεων προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τυχαία, όταν η αστυνομία συνέλαβε τον Eneo Sulejmanaj για ναρκωτικά. Στο κινητό του τηλέφωνο εντοπίστηκαν συνομιλίες που αποκάλυψαν την συνεργασία του με υπαλλήλους της συνοριακής αστυνομίας στο αεροδρόμιο για την παράνομη διέλευση ατόμων στην ΕΕ, με αντάλλαγμα χρήματα έως και 600 ευρώ.

Η έρευνα της Εισαγγελίας, με βάση το κινητό του Sulejmanaj, έφερε στο φως ένα ολόκληρο δίκτυο παράνομης δραστηριότητας, με πρωταγωνιστές τους υπαλλήλους του αεροδρομίου.

Από τις συνομιλίες και τις καταγραφές στο σύστημα TIMS προκύπτει η συνεργασία του Sulejmanaj, ιδιοκτήτη ταξιδιωτικού γραφείου "Bus Albania", με τον Briken Tereziu, βοηθό ειδικού/ελεγκτή στη Συνοριακή Αστυνομία Αερολιμένα Ρίνας.

Σκοπός του Sulejmanaj ήταν η παράνομη μεταφορά πελατών του σε χώρες της ΕΕ. Για να διασφαλίσει την ομαλή διέλευση, διατηρούσε συνεχή επαφή με τον Tereziu, στέλνοντάς του τα στοιχεία των πελατών και ζητώντας προκαταρκτική επαλήθευση των ταξιδιωτικών τους εγγράφων στο σύστημα TIMS.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι πελάτες του Sulejmanaj τοποθετούσαν χρήματα μέσα στο διαβατήριό τους, με σκοπό να τα δώσουν στον Tereziu για την παράνομη διέλευση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου