Δικηγόροι Δυρραχίου σε μποϊκοτάζ δικαστηρίων: Αδιέξοδο στο πρόβλημα εγκατάλειψης

Δικηγόροι Δυρραχίου σε μποϊκοτάζ δικαστηρίων: Αδιέξοδο στο πρόβλημα εγκατάλειψης

Το Δικηγορικό Επιμελητήριο Δυρραχίου κλιμακώνει την αντιπαράθεσή του με το Δικαστήριο Δυρραχίου, ανακοινώνοντας μποϊκοτάζ σε όλες τις ακροάσεις, πλην των ακροάσεων για μέτρα ασφαλείας, αντικατάσταση και κατάσβεσή τους. Η απόφαση, που τίθεται σε ισχύ από 3/6/2024 έως 7/6/2024, έρχεται ως ύστατη λύση στο άλυτο πρόβλημα της εγκατάλειψης δικηγόρων από το δικαστήριο.

Σε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, το Δικαστήριο Δυρραχίου και το Δικηγορικό Επιμελητήριο Τιράνων, το Επιμελητήριο Δυρραχίου ενημερώνει για την απόφαση μποϊκοτάζ, τονίζοντας ότι λήφθηκε μετά από εξάντληση όλων των δυνατοτήτων επίλυσης του προβλήματος και έκτακτη συνεδρίαση του Δικηγορικού Συλλόγου Δυρραχίου.

Η απόφαση του μποϊκοτάζ φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της αξιοπρεπούς εργασιακής συνθήκης για τους δικηγόρους, οι οποίοι, όπως καταγγέλλεται, αναγκάζονται να εργάζονται σε ακατάλληλες συνθήκες, στερούμενοι βασικών υποδομών και υποστηρικτικών υπηρεσιών. Το πρόβλημα της εγκατάλειψης των δικηγόρων από το δικαστήριο, σύμφωνα με το Επιμελητήριο, υπονομεύει την αξιοπρέπεια του δικηγορικού λειτουργήματος και δυσχεραίνει την ομαλή απονομή δικαιοσύνης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου