Το 90% των κυβερνοεπιθέσεων που έπληξαν την Αλβανία προέρχονται από το Ιράν

Το 90% των κυβερνοεπιθέσεων που έπληξαν την Αλβανία προέρχονται από το Ιράν

Τα τελευταία χρόνια, η Αλβανία έχει γίνει στόχος αυξημένου αριθμού κυβερνοεπιθέσεων, με στόχο κρίσιμους θεσμούς της χώρας. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Αρχής για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, Igli Tafa, το 70% των κυβερνοεπιθέσεων στην Αλβανία οφείλεται σε ανθρώπινα λάθη. 49 κυβερνοεπιθέσεις πραγματοποιήθηκαν πέρυσι, με 12 να έχουν σημαντικές επιπτώσεις και το 90% προέρχονται από το Ιράν.

Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος, η Εθνική Αρχή για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, διοργάνωσε εκπαίδευση για 2.000 υπαλλήλους της Δημόσιας Διοίκησης.

Η εκπαίδευση επικεντρώθηκε στην παροχή στους συμμετέχοντες γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών για την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις. Ο κ. Tafa τόνισε τη σημασία της προσοχής σε ύποπτα email, μη εξουσιοδοτημένα συνημμένα έγγραφα, μολυσμένα USB sticks, και άλλες απειλές στον κυβερνοχώρο.

...

Κυβερνοεπίθεση μπλόκαρε τις διαδικτυακές υπηρεσίες στην Αλβανία

Η Αλβανική Υπηρεσία Πληροφοριών ανακοίνωσε ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με κυβερνοεπίθεση. Για το λόγο αυτό, οι διαδικτυακές υπηρεσίες και τα κυβερνητικά συστήματα είναι κλειστά μέχρι την εξουδετέρ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου