Ηράκλειο: Σύλληψη 45χρονου Αλβανού καταζητούμενου από την Interpol Τιράνων από το 2015

Ηράκλειο: Σύλληψη 45χρονου Αλβανού καταζητούμενου από την Interpol Τιράνων από το 2015

Στη σύλληψη καταζητούμενου από την Ιντερπόλ Τιράνων προχώρησαν οι ελληνικές αρχές. Ο 45χρονος Αλβανός χρησιμοποιούσε πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Η ελληνική αστυνομία σταμάτησε το αυτοκίνητο του Αλβανού στο Ηράκλειο και ζήτησε έγγραφα από τον οδηγό. Δεν είχε δίπλωμα οδήγησης και επέδειξε ελληνικό δελτίο ομογενούς που είχε εκδοθεί από την αστυνομία Αθηνών στις 20.05.2021 στο όνομα του Ermal Lazaj, 44 ετών, το οποίο φάνηκε ύποπτο στους αστυνομικούς.

Μετά τον έλεγχο προέκυψε ότι η ταυτότητα ήταν πλαστή και για αυτό ο οδηγός του οχήματος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο συγγραφέας παραδέχτηκε ότι η κάρτα είναι πλαστή και δήλωσε ότι είναι ο Viktor Pashk Daçi από το χωριό Baz, Matit.

Μετά από ελέγχους στο σύστημα Interpol, αποδείχθηκε ότι ήταν καταζητούμενος στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Dibër στην Αλβανία για «ανθρωποκτονία εκ προμελέτης που παρέμεινε στην απόπειρα» και «μη εξουσιοδοτημένη κατοχή όπλων και πυρομαχικών», από 01.06.2015 για συμβάν στις 25.11.2014.

Από τον έλεγχο του συστήματος της δεύτερης ταυτότητας του καταζητούμενου, ήτοι του Ermal Lazaj, διαπιστώθηκε ότι ο με αυτό το όνομα συνελήφθη στις 26.05.2023 στον Άγιο Νικόλαο Λισιθίου με 10 γραμμάρια κοκαΐνης και στις 22.10.2023 ασκήθηκε ποινική δίωξη από την αστυνομία του Αγίου Νικολάου για βιασμό 23χρονης Ελληνίδας.

Άμεσα τέθηκε σε χειροπέδες της ελληνικής αστυνομίας για να κινηθούν διαδικασίες έκδοσης, ενώ ποινικές διώξεις ασκήθηκαν και για πλαστογραφία ΕΔΤΟ, για παράβαση του νόμου περί μεταναστών και για παράβαση των κανόνων κυκλοφορίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου