Durrës Container Terminal: Κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης στην Αλβανία με αύξηση 26% εμπορευματοκιβωτίων

Durrës Container Terminal: Κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης στην Αλβανία με αύξηση 26% εμπορευματοκιβωτίων

Αύξηση 26% σημείωσε το Durrës Container Terminal στο πρώτο τετράμηνο του 2024, με 61.977 μονάδες TEU εμπορευματοκιβωτίων να διαχειρίζεται, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές της Mariner Adriatic shpk, μέλος του ομίλου Hili που δραστηριοποιείται στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Δυρραχίου από το 2021, η αύξηση αυτή έρχεται ως συνέχεια της σταθερής ανάπτυξης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Η Mariner Adriatic έχει σύμβαση με τη Λιμενική Αρχή Δυρραχίου για την διαχείριση του τερματικού σταθμού για 5 χρόνια, με στόχο την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών της.

Η αύξηση του όγκου εργασίας συνδέεται με την οικονομική ανάπτυξη της Αλβανίας, ηγούμενη από την ανάπτυξη της ιδιωτικής κατανάλωσης, του τουρισμού και των κατασκευών.

Για την ενίσχυση της αποδοτικότητας, το 2023 ο στόλος του τερματικού σταθμού επεκτάθηκε με ένα εργαλείο επεξεργασίας Reach Stacker της Sany (45 τόνοι) και ένα Port Vinc της Italgru (125 τόνοι).

Η ανάπτυξη του τερματικού σταθμού είχε θετικό αντίκτυπο και στην απασχόληση. Τον Απρίλιο του 2024, ο αριθμός των εργαζομένων ήταν αυξημένος κατά 25% σε σύγκριση με το 2021.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου