Το Συνταγματικό Δικαστήριο Αλβανίας αναλαμβάνει την προεδρία της Διάσκεψης των Ευρωπαϊκών Συνταγματικών Δικαστηρίων

Το Συνταγματικό Δικαστήριο Αλβανίας αναλαμβάνει την προεδρία της Διάσκεψης των Ευρωπαϊκών Συνταγματικών Δικαστηρίων

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας εξελέγη προεδρεύον δικαστήριο για τα επόμενα τρία χρόνια και διοργανωτής του 20ου Συνεδρίου της Διάσκεψης των Ευρωπαϊκών Συνταγματικών Δικαστηρίων. Η εκλογή έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του 19ου Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Κισινάου της Μολδαβίας στις 22-23 Μαΐου 2024.

Μια αντιπροσωπεία του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, αποτελούμενη από την Πρόεδρο Holta Zaçaj, τον Δικαστή Sandër Beci και τη Διευθύντρια του Υπουργικού Συμβουλίου Vilma Premti, συμμετείχε στο συνέδριο, το οποίο είχε ως θέμα "Μορφές και περιορισμοί του δικαστικού περιορισμού: η εμπειρία των συνταγματικών δικαστηρίων".

Στο συνέδριο συμμετείχαν Πρόεδροι και εκπρόσωποι συνταγματικών δικαστηρίων και ισοδύναμων ευρωπαϊκών θεσμών, μέλη της Διάσκεψης, καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι όπως η Siofra O'Leary, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και η Claire Bazy Malaurie, Πρόεδρος της Επιτροπής της Βενετίας.

Η Αλβανία είναι πλήρες μέλος της Διάσκεψης από το 2002. Η Διάσκεψη ιδρύθηκε το 1972 και ενώνει περίπου 40 δικαστήρια και ισοδύναμα συνταγματικά ιδρύματα, με σκοπό την προώθηση και ανταλλαγή πληροφοριών για θέματα συνταγματικού ελέγχου, καθώς και την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων σε θεσμικά, διαρθρωτικά και πρακτικά ζητήματα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου