Πειραιάς: Με ποινικό μητρώο στην Τουρκία ο Αλβανός που ηγείτο της οργάνωσης ναρκωτικών

Πειραιάς: Με ποινικό μητρώο στην Τουρκία ο Αλβανός που ηγείτο της οργάνωσης ναρκωτικών

Ο 54χρονος Αλβανός Ιάσονας Μερκούρης, αρχηγός εγκληματικής ομάδας που διακίνησε 210 κιλά κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική, φέρει ποινικό μητρώο στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, με το ψευδώνυμο Andrea Merkuri, συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2009 στο Fatih της Κωνσταντινούπολης με 10 κιλά ηρωίνης και 3 κιλά μαριχουάνα. Μόλις 3 μήνες μετά την αποφυλάκισή του, ο Μερκούρης, χρησιμοποιώντας το διαμέρισμα της Mimoza Zota στο Fatih, συνέχισε την πώληση ναρκωτικών.

Η ηρωίνη που κατασχέθηκε κατά τη σύλληψή του, μαζί με 7 ακόμη άτομα (εκ των οποίων μια γυναίκα), προοριζόταν για την Αλβανία. Η δραστηριότητα του Μερκούρη στην Τουρκία δεν περιορίστηκε εκεί, καθώς το 2009 συνελήφθη ο κουνιάδος του με 22 κιλά ηρωίνης, σε απόπειρα διακίνησης στην Ελλάδα.

Καταζητούμενος στην Ελλάδα με το ψευδώνυμο Andrea Merkuri, αλλά και με το Azdren Muharremi, ο Μερκούρης καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης το 2017, ως ηγέτης εγκληματικής ομάδας που συνελήφθη με 634.246 δισκία του ναρκωτικού "Captagon", γνωστού και ως "ναρκωτικό των τζιχαντιστών".

...

Πειραιάς: 320 κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν με προορισμό την Αλβανία

Μεγάλη επιχείρηση διενεργεί η ελληνική αστυνομία έπειτα από την κατάσχεση 320 κιλών κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η εντυπωσιακή ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε κρυμμένη σε...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου