Αλβανία, Βρετανία και Κοσσυφοπέδιο σε μνημόνιο συνεργασίας κατά της παράνομης μετανάστευσης

Αλβανία, Βρετανία και Κοσσυφοπέδιο σε μνημόνιο συνεργασίας κατά της παράνομης μετανάστευσης

Για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος, τα Υπουργεία Εσωτερικών της Αλβανίας, του Κοσσυφοπεδίου και του Ηνωμένου Βασιλείου υπέγραψαν Δήλωση Συνεργασίας στα πλαίσια Υπουργικής Διάσκεψης στα Τίρανα.

Αναγνωρίζοντας τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, οι τρεις χώρες δεσμεύονται να ενισχύσουν την συνεργασία τους σε επιχειρησιακό επίπεδο, με στόχο την εξάρθρωση εγκληματικών δικτύων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διέλευση συνόρων.

Η Δήλωση Συνεργασίας εστιάζει σε τρία βασικά σημεία:

  • Ενίσχυση της συνεργασίας σε επιχειρησιακό επίπεδο: Αυτό περιλαμβάνει ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών, κοινές επιχειρήσεις και δράσεις, καθώς και αυξημένη παρουσία δυνάμεων επιβολής του νόμου στα σύνορα.
  • Κοινή απάντηση στο οργανωμένο έγκλημα: Η Δήλωση στοχεύει στην εξάρθρωση εγκληματικών δικτύων που εκμεταλλεύονται ευάλωτους μετανάστες και πρόσφυγες, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  • Ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στην Κοινή Ομάδα Μετανάστευσης Ηνωμένου Βασιλείου-Αλβανίας: Η συμμετοχή του Κοσσυφοπεδίου θα ενισχύσει την ανταλλαγή πληροφοριών και θα διευκολύνει τον συντονισμό των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου