ΕΕ: Η ίδρυση της Ένωσης Σερβικών Δήμων, επιτακτική ανάγκη για εφαρμογή συμφωνιών

ΕΕ: Η ίδρυση της Ένωσης Σερβικών Δήμων, επιτακτική ανάγκη για εφαρμογή συμφωνιών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί έντονη πίεση για την άμεση υλοποίηση της συμφωνίας για την Ένωση Δήμων με Σερβική Πλειοψηφία, τονίζοντας πως η καθυστέρηση φέρνει συνέπειες.

Στις 19 Απριλίου, επέτειος 11 ετών από την πρώτη συμφωνία Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας για εξομάλυνση των σχέσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΕ, Πίτερ Στάνο, τόνισε την κρισιμότητα της εφαρμογής όλων των συμφωνηθέντων.

Ειδικότερα, υπογράμμισε το καίριο ζήτημα της Ένωσης Σερβικών Δήμων, προειδοποιώντας για δυσάρεστες συνέπειες σε περίπτωση μη υλοποίησης.

Ο Στάνο αναφέρθηκε στην Συμφωνία της Οχρίδας ως παράδειγμα επιτυχημένης εφαρμογής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεση υλοποίηση και της συμφωνίας για την Ένωση Σερβικών Δήμων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με διεθνείς εταίρους, στέκεται στο πλευρό του Κοσσυφοπεδίου, καθιστώντας σαφές πως η αποτυχία υλοποίησης της συμφωνίας θα επιφέρει συνέπειες.

...

Μπακογιάννη: «Πιστεύουμε ότι αυτή η μικρή μαύρη τρύπα στην καρδιά της Ευρώπης πρέπει να κλείσει»

Η Ντόρα Μπακογιάννη, που συνέταξε την έκθεση για το Κοσσυφοπέδιο, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της σήμερα σε συνέντευξή της μετά την ευρεία υποστήριξή της από συναδέλφους της στην Κοινοβουλευτική Συνέλευσ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου