Ιδρύεται η Μικτή Επιτροπή Ιταλίας-Αλβανίας για την παρακολούθηση των τελωνειακών διοικήσεων των δύο χωρών

04/04/24, 17:56
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Ο Υπουργός Οικονομικών της Αλβανίας, κ. Ervin Mete, συναντήθηκε στα Τίρανα με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Τελωνείων και Μονοπωλίων της Ιταλίας, κ. Roberto Alesse, και τον Ανώτατο Διοικητή της Guardia di Finanza, κ. Andrea De Gennaro.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην αξιολόγηση της έως τώρα συνεργασίας μεταξύ των τελωνειακών αρχών των δύο χωρών, με έμφαση στην ενίσχυση και τον εξορθολογισμό των διαδικασιών σε μελλοντικό ορίζοντα.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν οι ακόλουθοι βασικοί άξονες συνεργασίας:

Ο Υπουργός Μέτε, επαναβεβαιώνοντας την αφοσίωση του Υπουργείου Οικονομικών και των αρμόδιων φορέων, υπογράμμισε τη σημασία της στενής συνεργασίας με την Ιταλία.

Στο πλαίσιο αυτό, χαιρέτησε την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Αλβανικής Τελωνειακής Διοίκησης, της Ιταλικής και της Guardia di Finanza, το οποίο θέτει το πλαίσιο για την ίδρυση της Μικτής Ιταλο-Αλβανικής Τελωνειακής Επιτροπής.

Η Επιτροπή, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο, θα επιβλέπει την υλοποίηση κοινών πρωτοβουλιών, με στόχο την ευθυγράμμιση των τελωνειακών διαδικασιών και νομοθεσιών της Αλβανίας με τα πρότυπα και το νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: