Κατασκευή υποσταθμού ηλεκτρικής ενέργειας αξίας 13 εκατ. ευρώ στην πόλη Kamza

Κατασκευή υποσταθμού ηλεκτρικής ενέργειας αξίας 13 εκατ. ευρώ στην πόλη Kamza

Ο όμιλος διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της Αλβανίας (OSHEE) ανακοίνωσε στις 28 Μαρτίου την έναρξη εργασιών για την κατασκευή νέου υποσταθμού 110/20kV στην περιοχή Kamza, ο οποίος πρόκειται να αντικαταστήσει υποσταθμό 40 ετών που βρίσκεται στην περιοχή Valias.

Το εν λόγω έργο χρηματοδοτείται από την γερμανικής τράπεζας KfW αναμένεται να ξεκινήσει βάσει σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ του OSHEE και της νικήτριας εταιρείας. Παράλληλα, στο πλαίσιο αυτής, ο Διοικητής του ομίλου OSHEE κ. Enea Karakaçi, υπογράμμισε τη σημασία του εν λόγω έργου, καθώς έχει ως αντικείμενο την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, συμβάλλοντας έτσι στην ασφάλεια και την ποιότητα της παροχής ηλεκτρισμού στους κατοίκους καθώς και σε πολυάριθμους ιδιωτικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι εργασίες, αξίας 13 εκατ. ευρώ προβλέπεται να διαρκέσουν 2 έτη, μεταμορφώνοντας ολόκληρο το ηλεκτρικό δίκτυο της Kamza, που, σημειωτέον, τα τελευταία χρόνια, γνώρισε ιδιαίτερη οικονομική ανάπτυξη.

Η συμφωνία με την KfW λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει ο όμιλος OSHEE, με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας και την εδραίωση του ενεργειακού τομέα.

Τέλος, σημειώνεται ότι μέσω της ανωτέρω σύμβασης κατέστη δυνατό να εξασφαλιστεί δάνειο από τη γερμανική τράπεζα KfW για την ανάπτυξη του Προγράμματος που αφορά στην Επένδυση στην Διανομή Ηλεκτρισμού "Electricity Distribution Investment Program I", το οποίο περιλαμβάνει την επέκταση και τη βελτίωση του ηλεκτρικού συστήματος στα Τίρανα και το Δυρράχιο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου