Ην. Βασίλειο: Σύλληψη δύο Αλβανών για καλλιέργεια κάνναβης αξίας 350.000 λιρών

Ην. Βασίλειο: Σύλληψη δύο Αλβανών για καλλιέργεια κάνναβης αξίας 350.000 λιρών

Δύο Αλβανοί που παραδέχθηκαν ότι καλλιέργησαν περισσότερα από 400 φυτά κάνναβης αξίας έως και 350.000 λιρών σε ένα σπίτι στη γέφυρα Σάτον της Μεγάλης Βρετανίας, καταδικάστηκαν αυτή τη Δευτέρα, ο καθένας σε φυλάκιση 14 μηνών. Η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο ακίνητο στις 21 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, αφού έρευνα με drone εντόπισε μεγάλη πηγή θερμότητας. Ο εισαγγελέας Philip Plant είπε ότι οι αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν στο διαμέρισμα σπάζοντας πολλές σιδερένιες πύλες.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η αστυνομία βρήκε ένα άτομο στην ταράτσα και ένα άλλο κρυμμένο στη σοφίτα. Ο Plant είπε ότι σε έρευνα στο ακίνητο βρέθηκαν συνολικά 423 φυτά κάνναβης. Ένας εμπειρογνώμονας για το θέμα υπολόγισε την απόδοση κάνναβης μεταξύ 11 και 35 κιλών, με πιθανή αξία μεταξύ 118.000 και 355.000 £. Ο Denis Xibraku, 24 ετών, και ο Halil Copani, 34, αμφότεροι χωρίς σταθερή διεύθυνση, παραδέχτηκαν την κατηγορία της καλλιέργειας κάνναβης από την 1η Ιανουαρίου έως τις 22 Φεβρουαρίου φέτος.

Ο Νιλ Σαντς, δικηγόρος του Copani, είπε ότι τώρα θα απελαθεί, καθώς είχε ζητήσει να επιστρέψει στην οικογένειά του στην Αλβανία. Ο Sands είπε στο δικαστήριο ο Copani αναγκάστηκε να κάνει τη δουλειά μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο για να πληρώσει ένα τέλος 25.000 λιρών για παράνομη είσοδο στη χώρα.

«Είναι μια θλιβερή ιστορία που αυτό το δικαστήριο έχει ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν», είπε ο Σαντς. Η Leanne Summers, δικηγόρος του Xibrak, είπε ότι έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2019 και αρχικά εργάστηκε σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων αφού προσπάθησε να ζητήσει άσυλο.

Ο δικαστής Justin Wigoder είπε στους δύο Αλβανούς: «Πιστεύω ότι και οι δύο απασχοληθήκατε ως κηπουροί και φροντιστές μιας πολύ εμπορικής καλλιέργειας κάνναβης. Αυτή ήταν μια επαγγελματική εγκληματική άσκηση. Αν δεν έφτανε η αστυνομία, θα γίνονταν άλλες σοδειές αργότερα».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου