Νέο πακέτο για τον αγροτουρισμό σχεδιάζει η αλβανική κυβέρνηση

25/03/24, 14:04
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Ο Έντι Ράμα, σε συνάντηση με εκπροσώπους του αγροτουρισμού, δεσμεύτηκε για δύο σημαντικές πρωτοβουλίες: μείωση φόρου εισοδήματος για υψηλούς μισθούς και νέο πακέτο τόνωσης για τον αγροτουρισμό. 

Ξεκινώντας από τον Ιούνιο, η αλβανική κυβέρνηση θα υλοποιήσει ένα σχέδιο μείωσης του φόρου εισοδήματος για τους πολίτες με τα υψηλότερα εισοδήματα. Ο Ράμα τόνισε ότι η υλοποίηση της μείωσης στηρίζεται στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες.

Παράλληλα, ετοιμάζεται ένα νέο πακέτο κινήτρων για επενδυτές που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον αγροτουριστικό τομέα. Ο Ράμα υπογράμμισε τις δυνατότητες της Αλβανίας, τονίζοντας τον μοναδικό χαρακτήρα και την ομορφιά της χώρας, που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για αγροτουρισμό.

Ο αγροτουρισμός αποτελεί έναν τομέα με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης στην Αλβανία, προσφέροντας στους επενδυτές ελκυστικές ευκαιρίες.

Συνεπώς, οι πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε ο Ράμα αναμένεται να φέρουν θετικά αποτελέσματα στην αλβανική οικονομία. Η ενίσχυση του αγροτουρισμού, ειδικότερα, μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της υπαίθρου, στην τόνωση της απασχόλησης και στην προβολή της Αλβανίας ως ενός ελκυστικού και ιδιαίτερου τουριστικού προορισμού. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: