Το Κοσσυφοπέδιο λαμβάνει το καθεστώς του συνδεδεμένου μέλους στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ

Το Κοσσυφοπέδιο λαμβάνει το καθεστώς του συνδεδεμένου μέλους στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ

Ο Υπουργός Άμυνας του Κοσσυφοπεδίου, Ejup Macedonci ανακοίνωσε ότι σήμερα το καθεστώς της αντιπροσωπείας της Συνέλευσης της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου έχει ανέλθει σε επίπεδο συνδεδεμένου μέλους στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ. Ο Macedonci λέει ότι αυτό το νέο κεφάλαιο συμπίπτει με την 25η επέτειο από την έναρξη των επιθέσεων του ΝΑΤΟ, που σηματοδοτεί μια νέα στιγμή για το Κοσσυφοπέδιο και τον αγώνα του για ελευθερία.

«Σήμερα, στην 25η επέτειο από την έναρξη των επιθέσεων του ΝΑΤΟ, σηματοδοτούμε ένα νέο κεφάλαιο με την είδηση ότι η Μόνιμη Διοικούσα Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ έλαβε την απόφαση να γίνει δεκτό το Κοσσυφοπέδιο ως συνδεδεμένο κράτος μέλος από κοινοβουλευτικούς παρατηρητές.

Η 24η Μαρτίου 1999 σηματοδότησε μια νέα ώθηση για το Κοσσυφοπέδιο και την προσπάθειά του για ελευθερία και ανεξάρτητο κράτος, ενώ σήμερα, με αυτή την απόφαση του ΝΑΤΟ, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση του στόχου μας ως απαράβατο κράτος για τα σταθερά Βαλκάνια.

Η επέμβαση του ΝΑΤΟ της 24ης Μαρτίου 1999 δεν είχε γινόταν να μην συμβεί καθώς ήταν η μόνη μορφή που θα μπορούσε να τερματίσει την εθνοκάθαρση του Κοσσυφοπεδίου, να σταματήσει τις δολοφονίες παιδιών, γυναικών, ανδρών και ηλικιωμένων, συστηματικούς βιασμούς, διώξεις, καψίματα και απελάσεις. Η 24η Μαρτίου είναι μια ευθυγράμμιση όχι μόνο με τον λαό του Κοσσυφοπεδίου, αλλά και μια ευθυγράμμιση με τη σωστή πλευρά της ανθρώπινης ιστορίας ως δράση για την υποστήριξη των αξιών του δυτικού πολιτισμού, της ειρήνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας», λέει ο Macedonci.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου