Το Μαυροβούνιο εγκρίνει την κατασκευή γέφυρας 380 μέτρων με την Αλβανία

Το Μαυροβούνιο εγκρίνει την κατασκευή γέφυρας 380 μέτρων με την Αλβανία

Το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου ενέκρινε τη συμφωνία με την Αλβανία για την κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Μπούνα.

Η γέφυρα μήκους 380 μέτρων θα συντομεύσει το δρόμο από τη Μεγάλη Παραλία του Ulcinj προς τη Velipoja. Το έργο αυτό θα κοστίσει περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ και θα συγχρηματοδοτηθεί από τις δύο γειτονικές χώρες.

Ο σχεδιασμός του έργου έχει εκπονηθεί με οικονομικούς πόρους της αλβανικής πλευράς μέσω του Αλβανικού Ταμείου Ανάπτυξης (DFDF).

Τα μέρη συμφωνούν να συγχρηματοδοτήσουν την κατασκευή της Γέφυρας σε ποσοστό 50% από κάθε μέρος, συμπεριλαμβανομένου του συνολικού κόστους κατασκευής, επίβλεψης και άλλων υπηρεσιών που σχετίζονται με την υλοποίηση του έργου.

Η συμφωνία για την κατασκευή της γέφυρας υπεγράφη στην Ποντγκόριτσα, στις 27 Φεβρουαρίου 2023, από τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, Dritan Abazović και Edi Rama. Η γέφυρα θα έχει μήκος 380 μέτρα με 3 καμάρες και θα χρησιμοποιείται για αυτοκίνητα, πεζούς και ποδήλατα.

...

Η γέφυρα των 20 εκατ. ευρώ που θα συνδέσει την Αλβανία με το Μαυροβούνιο

Το Μαυροβούνιο και η Αλβανία θα δαπανήσουν περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ για να συνδέσουν τις ακτές των Ulcinj και Velipojë με μια γέφυρα στον ποταμό Buna. Το σχέδιο είναι να τοποθετηθούν τσιμεντένιοι π...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου