1.600 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσαν δύο Αλβανοί κατασχέθηκαν από την ισπανική αστυνομία

1.600 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσαν δύο Αλβανοί κατασχέθηκαν από την ισπανική αστυνομία

1.600 φυτά μαριχουάνας και 3,8 κιλά της ίδιας ουσίας συσκευασμένα, καθώς και πολλά υλικά που σχετίζονται με την καλλιέργεια, κινητές συσκευές και έγγραφα κατασχέθηκαν από την ισπανική αστυνομία.

Η Πολιτική Φρουρά εξάρθρωσε μια φυτεία μαριχουάνας σε ένα σπίτι στην αγροτική περιοχή του Μαλάντ στην Ταρμπένα. Για τα γεγονότα αυτά συνελήφθησαν δύο άτομα αλβανικής υπηκοότητας. Η δικαστική αρχή αποφάσισε την αποφυλάκιση και των δύο, με αφαίρεση των διαβατηρίων τους και την υποχρέωση να παρίστανται ενώπιον του δικαστηρίου όταν απαιτείται.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, όταν η Πολιτική Φρουρά έλαβε πληροφορίες σχετικά με πιθανή φυτεία μαριχουάνας σε σπίτι στην αγροτική περιοχή του Malade στην Tàrbena. Για να διευκρινιστούν αυτά τα γεγονότα, η Callosa de Ensarriá Civil Guard Post ξεκίνησε την Επιχείρηση Magenta.

Σε πρώτη φάση, οι πράκτορες εντόπισαν το σπίτι, ερεύνησαν και σημείωσαν ότι ήταν εξοπλισμένο με προηγμένα μέτρα ασφαλείας, όπως κάμερες παρακολούθησης βίντεο, συστήματα συναγερμού, αισθητήρες κίνησης, σκύλους φύλακες και συστήματα παρακολούθησης της πρόσβασης του οχήματος, καθώς και ηλεκτρικό υγρό σημείο εξαπάτησης.

Σε μεταγενέστερο στάδιο, οι ανακριτές ξεκίνησαν προσπάθειες για τον εντοπισμό των κατοίκων του διαμερίσματος, πραγματοποιώντας επίσης πολυάριθμες παρατηρήσεις. Ως αποτέλεσμα, έχουν ταυτοποιήσει ως κατοίκους δύο 48χρονους αλβανικής υπηκοότητας. Οι ύποπτοι ήταν άνεργοι και εμφάνιζαν ασυνήθιστη συμπεριφορά, περνώντας μεγάλες περιόδους μέσα στο σπίτι.Μετά την επιβεβαίωση της ύπαρξης φυτείας μαριχουάνας σε εσωτερικό χώρο, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι στο Callosa d'en Sarriá Post. Κατά τη διάρκεια αυτής της δράσης ανακαλύφθηκαν τρεις αίθουσες εξοπλισμένες για την καλλιέργεια μαριχουάνας μέσω υδροπονικής καλλιέργειας.

Κατά την έρευνα συνελήφθησαν και οι δύο ύποπτοι και κατηγορήθηκαν για αδικήματα κατά της δημόσιας υγείας για παραγωγή και καλλιέργεια μαριχουάνας, καθώς και απάτη με ηλεκτρικό ρεύμα, με οικονομική ζημία περίπου 35 χιλιάδων ευρώ για εταιρεία ηλεκτρισμού.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου