Πανό υπέρ του Μπελέρη στη σημερινή διαμαρτυρία του Δημοκρατικού Κόμματος στα Τίρανα

Πανό υπέρ του Μπελέρη στη σημερινή διαμαρτυρία του Δημοκρατικού Κόμματος στα Τίρανα

Πανό που εξέφραζε στήριξη στον εκλεγμένο δήμαρχο της Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη, εθεάθη κατά τη σημερινή διαμαρτυρία του εσωτερικού κινήματος στο Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας, που διοργάνωσε πανεθνική κινητοποίηση στην κεντρική λεωφόρο "Dëshmorët e Kombit" των Τιράνων.

Στην πορεία συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη, μεταξύ των οποίων και ο Γκαζμέντ Μπάρνδι, αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος. Μαζί τους βρέθηκαν και πλήθος υποστηρικτών που ξεκίνησαν από την έδρα του κόμματος και κατευθύνθηκαν προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Αξιοσημείωτο είναι πως αυτή ήταν η πρώτη διαμαρτυρία χωρίς την παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, ο οποίος τελεί υπό κατ' οίκον περιορισμό από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2023.

Την πορεία ακολούθησαν ηγέτες όπως ο Φλάμουρ Νόκα, ο Λουτσιάνο Μπότσι, ο Μπελίντ Κελλίτσι και ο Τομόρ Αλιζότι. Φωνάζοντας συνθήματα όπως "Για μια Αλβανία σαν όλη την Ευρώπη", οι διαδηλωτές έφτασαν μέχρι το πρωθυπουργικό κτίριο.

Από το διαμέρισμά του, ο Σαλί Μπερίσα απηύθυνε διάγγελμα στους πολίτες, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τη δικαστική διαδικασία εναντίον του και την κήρυξή του ως ανεπιθύμητου προσώπου.

Η διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης είχε συμβολικό χαρακτήρα, καθώς η 20η Φεβρουαρίου σηματοδοτεί επίσης την πτώση του αγάλματος του δικτάτορα Ενβέρ Χότζα πριν από 33 χρόνια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου