Αύξηση παρουσίας αμερικανικών εταιρειών στην Αλβανία - Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ενεργειακό τομέα

Αύξηση παρουσίας αμερικανικών εταιρειών στην Αλβανία - Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ενεργειακό τομέα

Η παρουσία των αμερικανικών εταιρειών στην Αλβανία έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αφενός λόγω των καλών πολιτικών σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και αφετέρου των τεράστιων δυνατοτήτων για επενδύσεις που προσφέρονται.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, συνολικά 90 αμερικανικές και μεικτές εταιρείες δραστηριοποιούνται στην Αλβανία σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, οι κυριότεροι τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται οι ως άνω εταιρείες αφορούν κυρίως παροχή νομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, υπηρεσίες πληροφορικής, εμπόριο, ξενοδοχειακές και τουριστικές υπηρεσίες, υγεία, κατασκευές και ακίνητα, ποτά και τρόφιμα, ενέργεια, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τηλεπικοινωνίες και διαδίκτυο, αυτοκινητοβιομηχανία, logistics και μεταφορές, γεωργία και αλιεία.

Παράλληλα, σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Αλβανία, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Antony Blinken σημείωσε ότι αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω αύξηση των αμερικανικών εταιρειών, οι οποίες σχεδιάζουν να εστιάσουν περισσότερο στον ενεργειακό τομέα μέσω επενδύσεων σε υδροηλεκτρική, αιολική και ηλιακή ενέργεια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου