Δίκτυο "Tony": Σκληρές ποινές για 4 Αλβανούς διακινητές ναρκωτικών στην Αγγλία

Δίκτυο "Tony": Σκληρές ποινές για 4 Αλβανούς διακινητές ναρκωτικών στην Αγγλία

Τέσσερις Αλβανοί καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν για διακίνηση ναρκωτικών στην Ανατολική Ακτή του Σάσεξ, αφού οι αρχές κατάφεραν να διαλύσουν το δίκτυο τους.

Οι Jonid Cufaj, Julian Cufaj και Urim Peraj διοργάνωναν μια γραμμή διακίνησης κοκαΐνης με το όνομα "Tony", η οποία τροφοδοτούσε την Ανατολική Ακτή με ναρκωτικά από το Έσεξ. Μετά από μια εκτεταμένη έρευνα, οι αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης και προχώρησαν στη σύλληψή τους. Τώρα, μετά τη δίκη τους, καταδικάστηκαν για συμμετοχή σε εμπόριο ναρκωτικών κατηγορίας Α.

Η καταδίκη τους ανακοινώθηκε στις 31 Ιανουαρίου στο Δικαστήριο του Lewes Crown.

Ο Αρχιφύλακας Περιφέρειας Ανατολικής Ακτής, Di Lewis, δήλωσε: "Ήταν μια σημαντική έρευνα που αποκάλυψε πώς η ομάδα προμήθευε ναρκωτικά κατηγορίας Α στην Ανατολική Ακτή για περισσότερο από ένα χρόνο. Οι αστυνομικοί είναι αποφασισμένοι να διακόψουν την τροφοδοσία ναρκωτικών που προκαλούν τόσο μεγάλο κακό στην κοινότητά μας και να αντιμετωπίσουν τα αδικήματα και τις δραστηριότητες που συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών μέσω "county lines".

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι ο Jonid Cufaj, 25 ετών εργάτης από το Λονδίνο, ηγήθηκε ουσιαστικά της ομάδας, ενώ ο μικρότερος αδερφός του Julian Cufaj, 22 ετών άνεργος από το Havering, συνδέθηκε επίσης με τη γραμμή διακίνησης ναρκωτικών στο Έσεξ. Συνεργάστηκαν με τον Urim Peraj, άνεργος 25 ετών από την Ανατολική Ακτή, ο οποίος δρούσε ως διακινητής στην περιοχή.

Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εγκλημάτων Ανατολικής Ακτής και της Ομάδας Ερευνών Κοινότητας συγκέντρωσαν πληροφορίες στο πλαίσιο του Project Adder για να διακόψουν τη διακίνηση ναρκωτικών μέσω "county lines" μετά τη σύλληψη ενός χρήστη ναρκωτικών στην Ανατολική Ακτή τον Φεβρουάριο του 2023.

Η γραμμή "Tony" αποκαλύφθηκε μέσω μηνυμάτων διαφήμισης μέσω κινητού τηλεφώνου που ενημέρωναν τους πελάτες για τα διαθέσιμα ναρκωτικά στην Ανατολική Ακτή.

Σε συνεργασία με συναδέλφους από την Αστυνομία του Έσεξ, τη Μητροπολιτική Αστυνομία ως μέρος της Operation Orochi και την Ομάδα Επιβολής Γειτονιάς της Αστυνομίας του Σάσεξ, εκτελέστηκαν εντάλματα σε τέσσερις διευθύνσεις.

Τα στοιχεία έδειξαν πώς τα αδέρφια Cufaj συνδέονταν με τη διοργάνωση της προμήθειας και πώλησης ναρκωτικών κατηγορίας Α μαζί με τον Peraj. Κατά την έρευνα κατασχέθηκαν ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα.

Ο Jonid Cufaj βρέθηκε ένοχος για συμμετοχή στην προμήθεια ναρκωτικών κατηγορίας Α μεταξύ 1 Ιανουαρίου 2022 και 7 Φεβρουαρίου 2023. Στις 31 Ιανουαρίου στο Δικαστήριο του Lewes Crown καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι και μισού χρόνων.

Ο Julian Cufaj βρέθηκε ένοχος για το ίδιο αδίκημα, καθώς και για συμμετοχή στην προμήθεια κοκαΐνης από τις 25 Νοεμβρίου 2022 έως τις 8 Φεβρουαρίου 2022, και για συμμετοχή στην προμήθεια κάνναβης στο ίδιο διάστημα. Καταδικάστηκε σε συνολικά πέντε και μισό χρόνια φυλάκισης.

Ο Urim Peraj βρέθηκε ένοχος για συμμετοχή στην προμήθεια κοκαΐνης στο ίδιο διάστημα. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών.

Ένας τέταρτος άνδρας, ο Arben Vukaj, 39 ετών, από το Barking, βρέθηκε αθώος για συμμετοχή στην προμήθεια κοκαΐνης. Βρέθηκε ένοχος για κατοχή κάνναβης και κατοχή όπλου για εκτόξευση υγρού που προκαλεί βλάβη - δηλαδή πιπέρι ψεκασμού.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου