«Ο Αλβανός κανόνιζε τις αποστολές» - Κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στα δίχτυα της Europol - κατάσχεση 48 εκατ. ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ο Αλβανός κανόνιζε τις αποστολές» - Κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στα δίχτυα της Europol - κατάσχεση 48 εκατ. ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια έρευνα υπό την ηγεσία της Ισπανίας με τη συμμετοχή του Εκουαδόρ και την υποστήριξη της Europol οδήγησε σε μεγάλη καταστολή ενός δικτύου διακίνησης ναρκωτικών υψηλού κινδύνου που προμήθευε κοκαΐνη στην ΕΕ.

Κατασχέθηκαν 25 οχήματα, 10 πυροβόλα όπλα, ηλεκτρονικός εξοπλισμός αξίας περίπου 13 εκατ. ευρώ και σχεδόν 3 εκατ. ευρώ σε μετρητά σε διάφορα νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων ευρώ.

Οι αρχές επιβολής του νόμου ξεκίνησαν έρευνα για έναν Ιταλό επιχειρηματία που κατοικούσε στη Μαρμπέγια. Περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούνταν για την απόκρυψη εγκληματικών δραστηριοτήτων και οικονομικών συναλλαγών.

Οι αρχές εντόπισαν την εγκληματική σχέση του επιχειρηματία με Αλβανό υπήκοο που διαμένει στον Εκουαδόρ. Ο Αλβανός πολίτης ενορχήστρωσε την εισαγωγή κοκαΐνης από την Κολομβία στον Εκουαδόρ και τη μετέπειτα διανομή της στην Ε.Ε. Οι επιχειρησιακές πληροφορίες δείχνουν ότι ο επιχειρηματίας είχε συμβατική συμφωνία με Κολομβιανούς προμηθευτές για να πηγαίνει 4 τόνους κοκαΐνης κάθε μήνα στον Εκουαδόρ.

Η οργάνωση χρησιμοποίησε εταιρείες φρούτων του Εκουαδόρ ως μέτωπο για την εισαγωγή κοκαΐνης στην ΕΕ, χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους μεταφοράς. Μικρότερες ποσότητες κοκαΐνης συχνά κρύβονταν μέσα σε αποστολές μπανάνας, που κυμαίνονταν από 15 έως 40 κιλά. Παρά τα διαφορετικά ποσά, η εταιρεία αρνείται σταθερά οποιαδήποτε ανάμειξη σε δραστηριότητες εμπορίας ανθρώπων. Η οργάνωση οργάνωσε τη μεταφορά μεγάλων φορτίων κοκαΐνης από το λιμάνι της Γκουαγιακίλ στο λιμάνι της Αλχεσίρας και σε άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι αρχές επιβολής του νόμου στην Αλβανία, το Βέλγιο, τον Ισημερινό, την Ολλανδία και την Τουρκία κατέσχεσαν πολλά σημαντικά φορτία κοκαΐνης συνολικού ύψους 3,2 τόνων. Ο ηγέτης του εγκληματικού δικτύου διαδραμάτισε βασικό ρόλο στο ξέπλυμα εγκληματικών περιουσιακών στοιχείων επενδύοντας σε νόμιμες επιχειρήσεις στην Ισπανία.

Διεύθυνε πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης μιας που επικεντρώθηκε στην παραγωγή και εισαγωγή μπανανών από τον Ισημερινό στην ΕΕ, καθώς και αθλητικά κέντρα στη Marbella, εμπορικά κέντρα στη Γρανάδα και πολλά μπαρ και εστιατόρια. Πολλοί από τους βασικούς συνεργάτες του είχαν ισχυρούς δεσμούς με τα Δυτικά Βαλκάνια και διαχειρίζονταν το δίκτυο διανομής, το οποίο ήταν εξαπλωμένο σε όλη την Ευρώπη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου