Πρόγραμμα των 7,5 δισ. ευρώ για την Ψηφιακή Ευρώπη - 10 αιτήσεις από την Αλβανία περνούν το προκαταρκτικό στάδιο

Πρόγραμμα των 7,5 δισ. ευρώ για την Ψηφιακή Ευρώπη - 10 αιτήσεις από την Αλβανία περνούν το προκαταρκτικό στάδιο

Δέκα ψηφιακά έργα που σχεδιάστηκαν από δημόσιους φορείς, ιδιωτικούς και ακαδημαϊκούς φορείς στην Αλβανία κατάφεραν να περάσουν το πρώτο στάδιο εφαρμογής για το πρόγραμμα Ψηφιακή Ευρώπη.

Το Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας και η Εθνική Υπηρεσία της Κοινωνίας της Πληροφορίας, ως συνοδηγοί φορείς της διαδικασίας ένταξης στον ψηφιακό τομέα, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Αλβανίας στο Ψηφιακό Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DEP) ανακοίνωσε ότι σε αυτή τη φάση ήταν τουλάχιστον 14 αιτήσεις.

«Το πρόγραμμα θα παρέχει στρατηγική χρηματοδότηση για να ανταποκριθεί σε αυτές τις προκλήσεις, υποστηρίζοντας έργα σε πέντε βασικούς τομείς: στους υπερυπολογιστές, την τεχνητή νοημοσύνη, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τις προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες και τη διασφάλιση ευρείας χρήσης ψηφιακών τεχνολογιών σε ολόκληρη την οικονομία και την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων μέσω Κέντρων Ψηφιακής Καινοτομίας.

Με συνολικό προγραμματισμένο προϋπολογισμό 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (σε τρέχουσες τιμές), στοχεύει στην επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης και τη διαμόρφωση του ψηφιακού μετασχηματισμού της ευρωπαϊκής κοινωνίας και οικονομίας, αποφέροντας οφέλη σε όλους, αλλά ιδιαίτερα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. » αναφέρεται στην ιστοσελίδα του της Κομισιόν αφιερωμένη στο πρόγραμμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου