Πολιτικό χάος στην Αλβανία: Επεισοδιακή Ολομέλεια - Συσπείρωση της αντιπολίτευσης σε διαμαρτυρία έξω από τη βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολιτικό χάος στην Αλβανία: Επεισοδιακή Ολομέλεια - Συσπείρωση της αντιπολίτευσης σε διαμαρτυρία έξω από τη βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν ξανά στη αλβανική βουλή για την αποβολή 19 βουλευτών που ακινητοποιήθηκαν από τους φρουρούς στην είσοδο της.

Ορισμένοι από τους αποβληθέντες βουλευτές μπήκαν στην αίθουσα του κοινοβουλίου, ενώ έξω από την αίθουσα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία οπαδών της αντιπολίτευσης. Η συνεδρία που είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει 4 ώρες ολοκληρώθηκε σε 20 λεπτά.

Οι βουλευτές που υποστηρίζουν την «Επανίδρυση» (δημοκρατικοί του Μπερίσα) συγκρούστηκαν με τη Φρουρά και ζήτησαν απολογισμό για τους λόγους που δεν τους επέτρεψαν να εισέλθουν στη συνεδρίαση.

Έτσι, σημαντικός αριθμός πολιτών συγκεντρώθηκε στην περίμετρο έξω από τη βουλή, για να διαμαρτυρηθεί υπέρ της ομάδας της Επανίδρυσης. Οι διαδηλωτές που φώναζαν «Ράμα φύγε» πέταξαν καψούλια και προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να μπουν στη Βουλή.

Στη συνεδρίαση βρέθηκε σήμερα και ο Έντι Ράμα, ο οποίος δεν έκανε ομιλία, αλλά αποχώρησε αφού η Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε τη λήξη της συνεδρίασης.

Μετά τη λήξη της Ολομέλειας, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα συντάχθηκαν με τους διαδηλωτές.

Είναι η πρώτη φορά που μετά από 2 χρόνια, η ομάδα του Gazment Bardhi (επικεφαλής της ΚΟ του Δημοκρατικού Κόμματος) συμμετέχει σε μια διαμαρτυρία που διοργανώνει αυτή του Μπερίσα. Οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στη συγκέντρωση όδευσαν προς την κατοικία του πρώην πρωθυπουργού. Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν και βουλευτές του Κόμματος Ελευθερίας, του Ιλίρ Μέτα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου