Eurojust και SPAK χτύπησαν διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών- Τουλάχιστον 65 Αλβανοί εμπλεκόμενοι

Eurojust και SPAK χτύπησαν διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών- Τουλάχιστον 65 Αλβανοί εμπλεκόμενοι

Η Eurojust, το SPAK και η Εισαγγελία της Φλωρεντίας χτύπησαν εγκληματική ομάδα που εμπλέκεται ανάμεσα σε άλλα, σε διακίνηση ναρκωτικών. Ένα σημαντικό μέρος αυτών είναι Αλβανοί και συγκεκριμένα 65, ενώ συνολικά εκκρεμούν 83 εντάλματα σύλληψης, 23 από τα οποία έχουν εκτελεστεί από το 2019.

Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, είναι οι χώρες όπου έλαβε χώρα η έρευνα, η οποία διήρκεσε 2 χρόνια.


Σε αυτήν την επιχείρηση κατασχέθηκαν οχήματα και ναρκωτικά, ενώ βρέθηκαν και κρυμμένα όπλα. Η επιχείρηση συνεχίζεται και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Υπάρχει μεγάλος αριθμός κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων των αρχηγών εγκληματικών ομάδων. Μέρος της καταστολής από τις αρχές ήταν και σπίτια ναρκωτικών.

Το εύρος των ερευνών είναι από το 2019 και αξίζει να σημειωθεί ότι από τότε έχουν κατασχεθεί περισσότεροι από 200 τραπεζικοί λογαριασμοί στην Αλβανία, 30 εμπορικές εταιρείες και 18 ακίνητα, τα οποία θα μεταφερθούν στον κρατικό λογαριασμό.

Ο εισαγγελέας του ΣΠΑΚ Βλαντιμίρ Μάρα δήλωσε αυτή τη Δευτέρα ότι είναι σαφές ότι το οργανωμένο έγκλημα έχει περάσει κάθε είδους σύνορα. Χωρίς άμεση συνεργασία, δεν μπορεί να καταπολεμηθεί.

Πρόσθεσε ότι εκτός από την ολοκλήρωση των ερευνών, έχουν εντοπιστεί και τεκμηριωθεί οι εγκληματικές ενέργειες 4 ομάδων που βρίσκονται σε όλη την Ευρώπη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου