Ιταλία: Ισόβια κάθειρξη στον δολοφόνο Αλβανίδας και αποζημίωση 418.000 ευρώ για την οικογένειά της

Ιταλία: Ισόβια κάθειρξη στον δολοφόνο Αλβανίδας και αποζημίωση 418.000 ευρώ για την οικογένειά της

Ισόβια κάθειρξη αποφάσισαν οι δικαστές του Assizes Court της Savona για τον Safayou Sow, τον 27χρονο υπήκοο της Γουινέας, ο οποίος σκότωσε την πρώην σύντροφό του Danjela Neza τη νύχτα μεταξύ 5 και 6 Μαΐου 2023 στη Σαβόνα. Ο Sow καταδικάστηκε επίσης για αποζημίωση της μητέρας του θύματος με 318.000 ευρώ και του αδελφού του με 100.000. Το δικαστήριο διέταξε επίσης την απομόνωσή του για ένα χρόνο.

Ο εισαγγελέας Luca Traversa είχε ζητήσει 30 χρόνια φυλάκιση για τον Sow, παρακινώντας το αίτημα σε τρεις επιβαρυντικές περιστάσεις (συναισθηματική σχέση, πρόβλεψη και μάταια κίνητρα), αλλά υπενθυμίζοντας ότι ο Sow παραδόθηκε αυτοβούλως στην αστυνομία και ότι αργότερα συνεργάστηκε με τους ανακριτές, παρέχοντας τον κωδικό πρόσβασης του κινητού τηλεφώνου του θύματος (το οποίο περιείχε την ηχογράφηση των τελευταίων στιγμών της ζωής της γυναίκας).

Η τελευταία συνάντηση του θύματος με τον δολοφόνο

Ο Sow είχε φτάσει στην Ιταλία με σκάφος και βρήκε δουλειά σε λάντζα στο εστιατόριο όπου δούλευε η Neza. Μεταξύ των δύο αναπτύχθηκε μια σχέση, την οποία έληξε στη συνέχεια η κοπέλα. Ο Sow της είχε ζητήσει να παραιτηθεί. Μετά από αυτό ήρθε η τραγική συνάντηση στους κήπους δίπλα στον σταθμό. Η Danjela Neza πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Αμέσως μετά, ο ίδιος ο Σοου τηλεφώνησε στο 112: «Σκότωσα μια γυναίκα, ελάτε να με πάρετε».

Στον δικαστή είπε πως οι δυο τους είχαν μια τελευταία συνάντηση, την κλασική τελευταία ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και ίσως να ξαναβρεθούν μαζί. Αντίθετα, μάλωσαν, οπότε πήρε ένα ημιαυτόματο όπλο 0,22 από το αυτοκίνητο, το έστρεψε στο κεφάλι της Danjela και πυροβόλησε. Στη συνέχεια τηλεφώνησε στο 112, ομολογώντας τα πάντα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου