69.000 τόνους πετρελαίου παρήγαγε η Albpetrol το 2023

69.000 τόνους πετρελαίου παρήγαγε η Albpetrol το 2023

Η εταιρεία Albpetrol παρήγαγε περίπου 69 χιλιάδες τόνους πετρελαίου το 2023, ποσότητα η οποία είναι περίπου 3% χαμηλότερη από την εξόρυξη πετρελαίου το 2022.

Τα στοιχεία προέρχονται από την ίδια τη δημόσια εταιρεία, η οποία λέει ότι τουλάχιστον το 48% της παραγωγής παρείχε το κοίτασμα Gorisht-Kocul ή 33 χιλιάδες τόνοι πετρελαίου. Σύμφωνα με την Albpetrol, το χωράφι έχει συνολικά 284 κάθετες γεωτρήσεις σε απόθεμα, εκ των οποίων οι 142 είναι ενεργές.

Το κοίτασμα Kuçova είναι δεύτερο σε βάρος παραγωγής με 16 χιλιάδες τόνους, ή το 24 τοις εκατό του συνόλου, ακολουθούμενο από το Cakran-Mollaj με 12 χιλιάδες τόνους και το κοίτασμα Patos με 3,8 χιλιάδες τόνους πετρελαίου.

Η εταιρεία «Albpetrol» μετρά συνολικά 1.613 πηγάδια στην απογραφή, μεταξύ των οποίων τα 100 είναι φρεάτια του ανασταλμένου ταμείου.

Ο αριθμός των ενεργών γεωτρήσεων είναι πάντα μεταβλητός και κατά μέσο όρο η εταιρεία αριθμεί περίπου 950 ενεργές γεωτρήσεις, αναφέρει η ιστοσελίδα της Albpetrol.

Εν τω μεταξύ, πρέπει να σημειωθεί ότι η Αλβανία παράγει περίπου 1 εκατομμύριο τόνους πετρελαίου κάθε χρόνο και η Bankers Petroleum κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο με τις δραστηριότητες που αναπτύσσει στο κοίτασμα Patos Marinza στο Φιέρι.

...

106 ακίνητα προς μίσθωση ανακοινώνει η Albpetrol

Η δημόσια αλβανική εταιρεία εξόρυξης και παραγωγής πετρελαίου Albpetrol έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα μια λίστα με 106 ακίνητά της, τα οποία πρόκειται να μεταβιβαστούν σε τρίτους για χρήση έναντ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου