Ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ ο «Τάκης ο Αλβανός», φίλος του Ριζάι

Ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ ο «Τάκης ο Αλβανός», φίλος του Ριζάι

Ο "Τάκης ο Αλβανός", που συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για ανθρωποκτονία και εκρήξεις, αφέθηκε ελεύθερος υπό χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ. Πληροφορίες από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι ο 48χρονος είχε ενημερωθεί για το ένταλμα σύλληψης εναντίον του, που αφορούσε μια έκρηξη με νεκρό σε αυτοκίνητο το 2014 στην Αττική Οδό.

Είχε ταξιδέψει από τη Βρετανία στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες. Στο παρελθόν, το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών είχε ανακαλύψει εκρηκτικά υπολείμματα κάτω από το κάθισμα οδηγού ενός αυτοκινήτου, με την εκρηκτική ενέργεια να ενεργοποιείται πριν την άφιξη του θύματος στο αεροδρόμιο.

Μετά την υποβολή της απολογίας του, αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ. Ο δικηγόρος του, κ. Χρήστος Μαυρομάτης, δήλωσε ότι πλέον η υπόθεση περνάει στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί σχετικά με το εάν θα γίνει η παραπομπή του ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 48χρονος θεωρείται στενός φίλος του Αλκέτ Ριζάι και είχε βαρύ ποινικό μητρώο για εμπλοκή σε ένοπλη επίθεση σε μπαρ της Γλυφάδας. Η επίθεση αυτή είχε οδηγήσει στη δολοφονία ενός άνδρα και τον τραυματισμό τριών ατόμων.

Στο παρελθόν, ο 48χρονος είχε συλληφθεί μετά από τυχαίο έλεγχο από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λαμίας, σε τζιπ όπου επέβαινε μεταξύ άλλων και ο Αλκέτ Ριζάι, αλλά και ένας επιχειρηματίας. Κατά τη σύλληψή του, αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά κρατήθηκε φυλακισμένος, απελευθερώθηκε όμως αργότερα με απαλλακτικό βούλευμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου