Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Guardia di Finanza και αλβανικών τελωνείων

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Guardia di Finanza και αλβανικών τελωνείων

Η Guardia di Finanza και το Αλβανικό Τελωνείο αναμένεται να υπογράψουν σύντομα το Μνημόνιο συνεργασία,ς το οποίο θα αποσκοπεί στην πρόληψη του παράνομου εμπορίου κυρίως σε θαλάσσιους δρόμους και στην ανταλλαγή πληροφοριών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, μετά τις συναντήσεις της 25.1.2024 με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Τελωνείων και Μονοπωλίων Roberto Alesse και τον Ανώτατο Διοικητή της «Guardia di Finanza» Andrea De Gennaro, ο Γενικός Διευθυντής Τελωνείων Genti Gazheli την Παρασκευή έγινε δεκτός σε επίσημη επίσκεψη στην έδρα της Γενικής Διοίκησης της «Guardia di Finanza»

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Αλβανού Γενικού Διευθυντή Τελωνείων στην «Guardia di Finanza».

Μεταξύ των ηγετών των θεσμών, συμφωνήθηκε να υπογραφεί σύντομα Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία με στόχο:

  • για την πρόληψη του παράνομου εμπορίου κυρίως δια θαλάσσης,
  • ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ δύο ιδρυμάτων σε συνάρτηση με την ανάλυση κινδύνου,
  • εκπαιδεύσεις αλβανικού τελωνειακού προσωπικού στην Ακαδημία «Guardia di Finanza» κ.λπ.

Η συνεργασία Αλβανικών και Ιταλικών αρχών στον τομέα των τελωνείων αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού η Ιταλία είναι ο κύριος εταίρος της Αλβανίας με όγκο εμπορίου περίπου 3,5 δισ. ευρώ ετησίως, εκ των οποίων περίπου 1,73 δισ. ευρώ είναι εξαγωγές και 1,77 δισ. ευρώ εισαγωγές. 

...

Ιταλία και Αλβανία επανεκκινούν την τελωνειακή συνεργασία

Ο Διευθυντής της Ιταλικής Υπηρεσίας Τελωνείων Roberto Alesse και ο Ανώτατος Διοικητής της Οικονομικής Αστυνομίας Andrea De Gennaro συνάντησαν σήμερα στη Ρώμη, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, τον ...
×
Subscribe

Σχετικά άρθρα