Δύο εκδόσεις Αλβανών από Γερμανία και Ελλάδα για διακίνηση ναρκωτικών

Δύο εκδόσεις Αλβανών από Γερμανία και Ελλάδα για διακίνηση ναρκωτικών

Κατηγορούμενοι ως συνεργοί στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, 2 Αλβανοί πολίτες εκδίδονται από τη Γερμανία και την Ελλάδα στην Αλβανία.

Η ανακοίνωση της Interpol Τιράνων:

Ως αποτέλεσμα της συνεχούς συνεργασίας μεταξύ της Interpol Tirana και των ομολόγων της, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πολιτών που κηρύσσονται διεθνώς καταζητούμενοι, με σκοπό την έκδοσή τους στις χώρες όπου πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον ποινικής ευθύνης, 2 πολίτες ήταν σε διεθνή αναζήτηση για ναρκωτικά, εμπορία και συγκεκριμένα:

-από συνεργασία με την Interpol Wiesbaden εκδόθηκε η υπήκοος Ε. Ντ., 31 ετών, κάτοικος Σκόδρας. Ο εν λόγω πολίτης κηρύχθηκε ως διεθνώς καταζητούμενος αφού το Ειδικό Πρωτοδικείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος, με την από 28.06.2023 απόφαση, χορήγησε το μέτρο ασφαλείας «Σύληψη στη φυλακή» για το ποινικό αδίκημα «Διακίνηση ναρκωτικών», που πραγματοποιήθηκε με τη μορφή δομημένης εγκληματικής ομάδας.

Ο υπήκοος Ε. Ντ. κατηγορείται ότι την περίοδο Ιανουαρίου 2018-Δεκέμβρη 2022 ήταν μέλος εγκληματικής ομάδας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ολλανδία και Γερμανία.

- ως αποτέλεσμα συνεργασίας με την Ιντερπόλ Αθηνών, εκδόθηκε ο ημεδαπός Β. Χ. ψευδώνυμο Β. Χ., 43 ετών, κάτοικος Τιράνων. Ο εν λόγω πολίτης κηρύχθηκε ως διεθνής καταζητούμενος αφού το Πρωτοδικείο Σοβαρών Εγκλημάτων στα Τίρανα, με την 24.07.2019 απόφαση, του όρισε το μέτρο ασφαλείας «Φυλακή», για το ποινικό αδίκημα «Διακίνηση ναρκωτικών» σε συνεργασία.

Ο πολίτης Β. Χ κατηγορείται ότι στις 30.03.2018 σε συνεργασία με άλλους πολίτες επιχείρησε να διακινήσει ναρκωτικά κάνναβης sativa προς την Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου