Σκόπια: Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών από τη Ν. Αμερική στην Ευρώπη εξαρθρώθηκε από τη Europol

Σκόπια: Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών από τη Ν. Αμερική στην Ευρώπη εξαρθρώθηκε από τη Europol

Η αστυνομία των Σκοπίων, με την υποστήριξη της Europol και της αστυνομίας πολλών άλλων χωρών, σε συνεργασία με την εισαγγελία της χώρας, συνέλαβε 7 από τα 16 άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας. Σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών, Όλιβερ Σπασόφσκι, είπε ότι η εν λόγω ομάδα εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών και δολοφονίες.

Η οργανωμένη εγκληματική ομάδα δρούσε σε διεθνές επίπεδο και προμηθεύονταν τη ναρκωτική ουσία κοκαΐνη από χώρες της Νότιας Αμερικής, Κολομβία, Εκουαδόρ, Βραζιλία, Περού και Βολιβία και τη μετέφεραν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέρος αυτού του ναρκωτικού προοριζόταν για την αγορά των Σκοπίων.

Η οργανωμένη εγκληματική ομάδα οργάνωσε επίσης πολλές αποστολές κοκαΐνης από το Βέλγιο στα Σκόπια, καθώς και από την Αλβανία στα Σκόπια. Σε μία περίπτωση οργανώθηκε μεταφορά 6 κιλών ναρκωτικής κοκαΐνης από το Βέλγιο στα Σκόπια, σε 2 περιπτώσεις οργανώθηκε μεταφορά 4 κιλών κοκαΐνης και σε μία περίπτωση μεταφορά 1 κιλού ναρκωτικής κοκαΐνης από την Αλβανία.

Από τις έρευνες και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, προσκομίστηκαν στοιχεία ότι οργανωτής της εγκληματικής ομάδας είναι ο Sheval Muaremi, από το χωριό Gërcec, ο οποίος είναι γνωστός από τα ΜΜΕ ως «το αφεντικό του Gërcec». Σύμφωνα με τον υπουργό Σπασόφσκι, έχουν συλλεχθεί στοιχεία ότι η ομάδα του Σεβάλ Μουαρέμ διέπραξε τη δολοφονία ενός ατόμου από το Μπαρντόβτσι, στη συνέχεια τη δολοφονία ενός Αλβανού υπηκόου και στη συνέχεια τη διπλή δολοφονία στη Fushë Tophanë στα Σκόπια.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε ότι η εγκληματική ομάδα έκανε πρόσφατα δύο μεγάλες αποστολές κοκαΐνης, εκ των οποίων το ένα με ποσότητα 430 κιλών μεταφέρθηκε σε λιμάνι του Βελγίου. Πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα θα συγκεντρωθούν στοιχεία και για άλλα αδικήματα που διέπραξαν τα πρόσωπα αυτά. Στους συλληφθέντες βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, πολυτελή αυτοκίνητα και άλλα τιμαλφή, τα οποία υπόκεινται σε κατάσχεση.

Σύμφωνα με τοπικά, ανώτατα κυβερνητικά στελέχη έχουν εμπλακεί στην επένδυση των κερδών από τη δραστηριότητα αυτή για ανέγερση θερέτρων, ξενοδοχείων και αγορές πολυτελών αμαξιών. Τα ονόματα τους αναμένεται να δημοσιευθούν σύντομα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου