Ισπανία: 7 Αλβανοί συλληφθέντες από την εξάρθρωση σπείρας διαρρήξεων

Ισπανία: 7 Αλβανοί συλληφθέντες από την εξάρθρωση σπείρας διαρρήξεων

Επτά Αλβανοί ηλικίας 26 έως 43 ετών συνελήφθησαν από την ισπανική αστυνομία ως ύποπτοι δράστες τουλάχιστον τεσσάρων διαρρήξεων σπιτιών που διαπράχθηκαν την περασμένη εβδομάδα στις πόλεις Palomares del Campo, Huete και Tinajas.

Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, πρόκειται για μια οργανωμένη ομάδα, απόλυτα ιεραρχική και με υψηλό βαθμό εξειδίκευσης, που δημιουργεί κέντρο επιχειρήσεων προσωρινά, σε αγροτικά ενοικιαζόμενα καταλύματα, σε διαφορετικές επαρχίες από αυτήν που δραστηριοποιείται, αλλά κοντά σε απόσταση.

Από υλικοτεχνική βάση και με οχήματα μεγάλης ισχύος, κινούνται προς μικρές πόλεις, εκτός κεντρικών δρόμων αλλά κοντά σε αυτοκινητόδρομους, γεγονός που τους επιτρέπει, σε περίπτωση ανάγκης, άμεση διαφυγή, μη διστάζοντας να επιτεθούν σε οποιοδήποτε εμπόδιο. Τη στιγμή της διάπραξης των διαρρήξεων επικοινωνούν μέσω κινητών τηλεφώνων και συσκευών ραδιοσυχνοτήτων.
Επιπλέον, χρησιμοποίησαν εξαιρετικά εξειδικευμένο τεχνικό εξοπλισμό. Μετά τον εντοπισμό του ακινήτου στόχου, δύο από αυτούς πραγματοποιούν τη ληστεία, ενώ οι άλλοι πραγματοποιούν εργασίες επιτήρησης και εξασφαλίζουν τη διαφυγή.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν περισσότερα από 7.500 ευρώ μετρητά, κοσμήματα κ.λπ. Κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία Palomares del Campo, μαζί με άλλα δύο επιβατικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι ύποπτοι.

Βρέθηκαν επίσης, 200 γραμμάρια μαριχουάνας. Οι έρευνες συνεχίζονται, χωρίς να αποκλείονται νέες συλλήψεις και πιθανή εμπλοκή αυτής της εγκληματικής ομάδας σε περισσότερες εγκληματικές πράξεις που διαπράχθηκαν σε άλλες επαρχίες

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου