Το πρώτο 6μηνο του 2024 ο διαγωνισμός για το Αεροδρόμιο στο Αργυρόκαστρο

Το πρώτο 6μηνο του 2024 ο διαγωνισμός για το Αεροδρόμιο στο Αργυρόκαστρο

Όπως έκανε γνωστό μέσω ανάρτησης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, εντός των πρώτων 6 μηνών του 2024 αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την κατασκευή αεροδρομίου στο Αργυρόκαστρο.

Όπως προέκυψε, βάσει μελετών που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή Αργυροκάστρου - Αγίων Σαράντα, το εν λόγω αεροδρόμιο θα κατασκευασθεί στη θέση του παλαιού αεροδρόμιου Αργυροκάστρου, το οποίο συνέδεε αεροπορικώς τα Τίρανα με το Αργυρόκαστρο, από τις 11 Αυγούστου 1929, εντούτοις λειτουργούσε μόνο υπό αίθριες καιρικές συνθήκες.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η λιθόκτιστη πόλη του Αργυροκάστρου είναι καταχωρυμένη (από το 2005) στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, υπό την προστασία της UNESCO, γεγονός που την καθιστά πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, καθώς επίσης και επίκεντρο του πολιτιστικού τουρισμού στη χώρα.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν τα ανωτέρω, συμπεραίνεται ότι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο θα συμβάλλει τόσο στην αύξηση της απασχόλησης, όσο και στην συνολική αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής καθώς, θα αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών στο Αργυρόκαστρο, αλλά, λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας του, και στην πόλη των Αγίων Σαράντα, τις ακτές του Ιονίου πελάγους και εν γένει, της παράκτιας περιοχής.

...

Στο Αργυρόκαστρο θα κατασκευαστεί το αεροδρόμιο που ήταν προορισμένο για τους Αγίους Σαράντα

Μετά την αποτυχία πολλών διαγωνισμών για την κατασκευή του αεροδρομίου των Αγίων Σαράντα, η αλβανική κυβέρνηση άλλαξε τη θέση του τέταρτου αεροδρομίου που θα έχει η χώρα. Το αεροδρόμιο θα κατασκευαστε...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου