Δυο ελικόπτερα Black Hawk προστέθηκαν στον στόλο της Αλβανικής αεροπορίας

Δυο ελικόπτερα Black Hawk προστέθηκαν στον στόλο της Αλβανικής αεροπορίας

Δύο ελικόπτερα «Black Hawk», που θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο, έφτασαν χθες στα Τίρανα με το στρατιωτικό αεροσκάφος Boeing C-17 της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών .

Την είδηση ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου τονίζεται πως τα νέα ελικόπτερα που έφθασαν από τις ΗΠΑ θα συμβάλουν στην ενίσχυση των δυνατοτήτων της αλβανικής αεροπορίας.

Η Ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ:

Ιστορική άφιξη των πρώτων ελικοπτέρων UH-60 Black Hawk της Αλβανίας.

Ένα μεταφορικό αεροσκάφος των Ηνωμένων Πολιτειών C-17 έφτασε σήμερα στα Τίρανα για να παραδώσει την πρώτη παραγγελία της Αλβανίας για ελικόπτερα Black Hawk, με την υποστήριξη άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων σε κονδύλια βοήθειας των ΗΠΑ.

Τα νέα ελικόπτερα θα συμβάλουν στην ενίσχυση των δυνατοτήτων της πολεμικής αεροπορίας της Αλβανίας και της ικανότητας διεξαγωγής αποστολών ιατρικής εκκένωσης, ανάκτησης προσωπικού, αποστολών έρευνας και διάσωσης, καθώς και υποστήριξη των υλικοτεχνικών κινήσεων του ΝΑΤΟ για επιχειρήσεις και ασκήσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι περήφανες για την ισχυρή συνεργασία τους με την Αλβανία στον τομέα της άμυνας.

...

Δύο αμερικανικά ελικόπτερα Black Hawk για τις Αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Δύο αμερικανικά ελικόπτερα Black Hawk θα προστεθούν στο οπλοστάσιο των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων αργότερα αυτόν τον μήνα. Την είδηση έδωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι, ο οποίος είπε ότι πρόκειται γ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου