Παγκόσμια Τράπεζα: Ανάκαμψη της αλβανικής οικονομίας κατά 3,2% για το 2024

Παγκόσμια Τράπεζα: Ανάκαμψη της αλβανικής οικονομίας κατά 3,2% για το 2024

Η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει ότι η αλβανική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 3,2 τοις εκατό φέτος.

Στην έκθεση «Global Economic Outlook», ο υψηλότερος νομισματικός οργανισμός στον κόσμο εκτιμά ότι στα Δυτικά Βαλκάνια, η Σερβία θα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη επέκταση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος με 5,5%, ακολουθούμενη από το Κοσσυφοπέδιο με 3,9%.

Οι χώρες με τη μικρότερη ανάπτυξη στα Δυτικά Βαλκάνια αναμένεται να είναι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τα Σκόπια. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά μόλις 2,4 τοις εκατό φέτος, το χαμηλότερο ποσοστό εδώ και δεκαετίες.

Η οικονομία στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων προβλέπεται να αναπτυχθεί κατά 3 τοις εκατό το 2024, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές.

Η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής αναμένεται να υποστηριχθεί από την αύξηση της κατανάλωσης, τη μείωση του πληθωρισμού, τη σταδιακή ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, την αύξηση των δημοσίων δαπανών για έργα υποδομής που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και τα έσοδα από τον τουρισμό. Σύμφωνα με αυτήν την έκθεση, η οικονομική ανάπτυξη για την Αλβανία το 2024 προβλέπεται να είναι 3,2%.

...

Η Παγκόσμια Τράπεζα θα χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή 30 γεφυρών στην Αλβανία

Η Παγκόσμια Τράπεζα είναι έτοιμη να υλοποιήσει νέα έργα στην Αλβανία, με ένα ευρύ πρόγραμμα που αναμένεται να χρηματοδοτήσει 360 εκατ. δολάρια σε τομείς όπως οι υποδομές, η γεωργία η ψηφιοποίηση στην ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου