Στο λιμάνι του Δυρραχίου έδεσε το αμερικανικό στρατιωτικό πλοίο Trenton

Στο λιμάνι του Δυρραχίου έδεσε το αμερικανικό στρατιωτικό πλοίο Trenton

Στο λιμάνι του Δυρραχίου έδεσε για δεύτερη φορά το αμερικανικό στρατιωτικό πλοίο Trenton. Είναι η συνέχεια της πολυετούς παράδοσης της άφιξης τέτοιων πλοίων στην Αλβανία, στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας με το ΝΑΤΟ.

Ο διοικητής Damon Bateson αποκαλύπτει ότι το πλοίο που διοικεί κατασκευάστηκε στην Αλαμπάμα το 2015. Είναι μοναδικό στο είδος του, όχι μόνο για στρατιωτικές αλλά και ανθρωπιστικές αποστολές. Το Trenton έχει μεταφορική ικανότητα 312 στρατιωτικών δυνάμεων συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού επιμελητείας. Στη Μεσόγειο το 2018 έσωσε 40 μετανάστες από πνιγμό.

«Η Αλβανία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος και εταίρος του ΝΑΤΟ με τον οποίο συνεργαζόμαστε. Με βάση αυτή τη φιλία που έχουμε, είναι απαραίτητο οι φίλοι να γνωριστούν από κοντά μέσα από συναντήσεις, στην προώθηση της συνεργασίας. Με αυτήν την επίσκεψή μας στην Αλβανία, ελπίζουμε να μάθουμε περισσότερα για τον αλβανικό πολιτισμό συνεργαζόμενοι με τους στρατιωτικούς μας εταίρους, προκειμένου να ενισχύσουμε αυτή τη σχέση που έχουμε ειδικά όταν είμαστε εταίροι στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο διοικητής Damon Bateson.

Το Trenton θα παραμείνει στο Δυρράχιο για τέσσερις ημέρες. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη αμερικανικού στρατιωτικού πλοίου για το 2024 στη χώρα, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την άφιξη και άλλων αμερικανικών πλοίων, ως ισχυρή απόδειξη των παγιωμένων στρατιωτικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Αλβανίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου