Αύξηση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ σε σημείο κλειδί μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας

Αύξηση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ σε σημείο κλειδί μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν αυξήσει την παρουσία τους σε στρατηγικά σημεία στο Κοσσυφοπέδιο, όπου οι πληροφορίες για ενέργειες αποσταθεροποίησης είναι περισσότερες. Ένα από αυτά είναι η λίμνη Ujman, σημείο συνεχούς σύγκρουσης μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας.

Οι ιταλικές δυνάμεις, μέρος του Επιχειρησιακού Εφεδρικού Τάγματος που αναπτύχθηκε στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου ως μέρος της αποστολής της KFOR υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ, πραγματοποίησαν ειδική εκπαίδευση στη λίμνη Ujman. Σε διάστημα τεσσάρων ωρών, η διμοιρία της λιμνοθάλασσας προσομοίωσε μια περιπολία με άλλες συνδυασμένες αμφίβιες δραστηριότητες και επίσης προσομοίωσε μια προσγείωση σε μη εγκεκριμένο περιβάλλον.

Η λίμνη Ujman βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, στα σύνορα με τη Σερβία, η οποία είναι επίσης γνωστή ως λίμνη Gazivoda, είναι η πιο σημαντική λεκάνη απορροής για την οικονομία του Κοσσυφοπεδίου.

Στην οικονομική συμφωνία που υπέγραψαν το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία στις 4 Σεπτεμβρίου 2020 στην Ουάσιγκτον, η Πρίστινα και το Βελιγράδι συμφώνησαν να συνεργαστούν με την αμερικανική κυβέρνηση για μια μελέτη σκοπιμότητας για τη λίμνη Ujman, με στόχο την κοινή χρήση αυτής της δεξαμενής ως προμηθευτή νερού και ενέργειας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου