Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Έκδοση Αλβανού στο Βέλγιο για μαφιόζικη εκτέλεση στην Αλβανία το 2020

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Έκδοση Αλβανού στο Βέλγιο για μαφιόζικη εκτέλεση στην Αλβανία το 2020

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξέδωσαν την Παρασκευή έναν Αλβανό στο Βέλγιο, όπου θα δικαστεί για φόνο. Πρόκειται για τον καταζητούμενο από το Ελμπασάν, Franc Çopja με ψευδώνυμο Franc Gergely, 31 ετών, για τον οποίο εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης για «ανθρωποκτονία από πρόθεση».

Ο Franc Gergely παραδόθηκε στις βελγικές αρχές με την έγκριση του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως μεταδίδουν βελγικά μέσα ενημέρωσης. Την άνοιξη του 2022, ορισμένοι Βέλγοι εισαγγελείς έφτασαν στο Ελμπασάν, σε μια προσπάθεια να εξιχνιάσουν τη δολοφονία του Arjan Spahiu, την 27η Νοεμβρίου 2020.

Έξι μήνες αργότερα, στις 29 Νοεμβρίου 2022, επίσημα, το Βέλγιο πείστηκε ότι ο Franc Çopja από το Ελμπασάν διέταξε τη μαφιόζικη εκτέλεξη του Arjan Spahiu και ο Florenc Meçe, ο Alias Gega καθώς και ο Elvis Murati, έκαναν την εκτέλεση.

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, οι τρεις ύποπτοι δράστες συνελήφθησαν, ο Florenc Meçe στην Ισπανία, ο Elvis Murati στη Γερμανία, ο Franc Çopja στο Ντουμπάι. Τα ΗΑΕ υπέγραψαν συμφωνία έκδοσης με το Βέλγιο τον Δεκέμβριο του 2021, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Νοέμβριο του 2022.

Ο Arjan Spahiu, ο οποίος πυροβολήθηκε μόλις βγήκε από μπαρ στο Molenbe, φέρεται να εκτελέστηκε ως αποτέλεσμα συμπλοκών εγκληματικών συμμοριών στην Αλβανία μεταξύ της ομάδας του Erion Alibej και από την άλλη των αδερφων Çopja.

Η πρώτη διένεξη μεταξύ των συμμοριών ξεκίνησε πριν από χρόνια με την απώλεια 50 κιλών κοκαΐνης στη Μεγάλη Βρετανία και τον ξυλοδαρμό ενός νεαρού άνδρα εκεί, αφού θεωρήθηκε ύποπτος για την κλοπή των ναρκωτικών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου